Din oras

Manuel Chira: "Am plecat de la Sibiu tocmai pentru ca nu puteam sa fac chirurgie cardiaca pediatrica"

Chirurgul opereaza astazi, pentru prima data de la intoarcerea sa in sistemul medical clujean, un copil care are nevoie de o interventie pe cord deschis.

Sectia de chirurgie a Institutului Inimii de la Cluj Napoca s-a redeschis saptamana aceasta, dupa ce Manuel Chira, renumitul chirurg cardiovascular, s-a intors la Cluj. Chiar daca slujba pe care a detinut-o aproape un an ii aducea mai multi bani, chirurgul a ales sa se intoarca la sistemul medical de stat clujean, dupa ce l-a parasit pentru un post intr-o clinica particulara de la Sibiu.

Miercuri, Chira a efectuat prima operatie din postul reinsusit de chirurg al Clujului, iar astazi un copil va fi supus intervientiei medicale pe cord deschis.

“Eu ma bucur daca pot sa imi fac meseria; am plecat de la Sibiu tocmai pentru ca nu puteam sa fac chirurgie cardiaca pediatrica”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.

In primavara lui 2013, Chira a parasit Institulul Inimii din Cluj pentru o clinica privata de la Sibiu. Intelegerea de acolo a fost pentru un an, cu posibilitatea prelungirii contractului de colaborare.

In fiecare an, in Romania se nasc o mie de copii cu malformatii cardiace congenitale. Din pacate, se pot opera doar 500-600 de copii pe an, restul fiind condamnati sa faca diverse complicatii sau chiar sa moara. La o varsta frageda, aceste malformatii cardiace congenitale se pot opera cu succes, pacientul putand avea apoi o viata normala.

sursa foto: ftr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *