Din oras

Mai multe asocieri de firme concurează pentru modernizarea Parcului Armătura și transformarea malurilor Someșului pe un contract de 18 milioane de lei

Proiectul de modernizare a Parcului Armătura și transformarea malurilor Someşului a înregistrat patru oferte după lansarea licitației de către autorități. În 2019, au fost aprobate în Consiliul Local cheltuielile legate de acest proiect, aproximativ 35 de milioane de euro. 

Conform caietului de sarcini, investiţiile de modernizare vizează Parcul Armătura, Pârâul Nadăş şi strada Nădăşel. Contractul este estimat la suma de 18 milioane lei, fonduri europene.

Au fost depuse oferte din partea asocierilor de firme:

Garden Center Grup (lider), DE Construct Project Consult, Ro-Verde Landscaping.

Garden Center Grup – înființată în 2003, cu sediul în Ilfov și este administrată de Ion Olteanu. În 2019, firma avea 256 angajați.

Obiectul de activitate al firmei – Cultivarea plantelor pentru inmultire. 

În 2019, firma avea un profit de 1 289 481 euro la o cifră de afaceri de 11 127 316 euro. 

DE Construct Project Consult a câștigat recent licitația pentru modernizarea celui de al doilea tronson al străzii Tipografiei. 

CITEȘTE ȘI: Autoritățile au desemnat ofertantul câștigător pentru modernizarea unui tronson al străzii Tipografiei. După licitații eșuate, contractul a ajuns la aproape 2 milioane de lei

Construct Mapcom (lider), CML.RO

Construct Mapcom – înființată în 1991, cu sediul în Mureș, îl are ca administrator pe Plopeanu Doru Alin (50%) și asociat (50%) Plopeanu Adina Gabriela.

Obiectul de activitate al firmei vizează lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

În 2019, firma avea un număr de 85 angajați. 

În 2019, firma înregistra un profit de 323 983 euro, la o cifră de afaceri de 4 786 226 Euro. 

Nord Conforest – înființată în 1991 de frații Așchilean, cu sediul în Cluj, avea în 2019 un număr de 85 angajați. 

Obiectul de activitate al firmei vizează lucrari de constructii a drumurilor si autostrazilor. 

În 2019, firma avea un profit de 115 220 Euro la o cifră de afaceri de 13 100 382 Euro.

ACI Cluj (lider), SOCOT, Construcții Excavații DVF, Construcții Bihor, Paconstruct.

ACI Cluj – înființată în 1991, controlată de frații Așchilean în asociere cu Ursulescu Oana Cristina și  Stanean Alexandru. 

În 2019 firma avea un număr de 271 angajați. 

Obiectul de activitate vizează lucrari de constructii a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale.

În 2019, firma înregistra un profit de 3 703 637 euro la o cifră de afaceri de 46 875 664 Euro. 

Potrivit caietului de sarcini, investiţiile de modernizare cuprind Parcul Armătura, Pârâul Nadăş şi strada Nădăşel. 

După înregistrarea ofertelor urmează evaluarea tehnico-financiară. Ofertantul câștigător urmează să fie nominalizat în august 2021. 

Practic, este vorba despre două proiecte, în valoare de 168 milioane de lei (35 milioane euro), pentru care Primăria își propune să atragă fonduri europene, şi anume:

Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclisticile pe malurile râului, zona I – Lunca Someşului Mic.

Valoarea totală a proiectului este de 123.696.371 lei, iar contribuţia proprie a Primăriei Cluj-Napoca se ridică la 34.038.247 lei.

Revitalizarea culoarului de mobilitate aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona II – Parcul Armătura şi zona III – platoul Sălii Sporturilor
Valoarea totală a proiectului este de 44.242.722 lei, iar contribuţia proprie a municipalităţii în cadrul proiectului este în valoare totală de 4.199.883 lei.

Aria studiată are o suprafață totală de aproximativ 47.250 mp și este divizată în două zone: Parcul Armătura care cuprinde malul stâng al Someșului în zona Traian, Oașului, în zona Parcului Armătura și malurile pârâului Nadăș, în zona de confluență cu Someșul și Platoul Sălii Sporturilor.

Potrivit caietului de sarcini, obiectivul general al proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor pentru utilizarea modurilor nemotorizate de transport, în vederea reducerii numărului de deplasări cu transportul privat (cu autoturisme), creșterea deplasărilor cu transportul public și reducerea emisiilor de echivalent CO2 din transport.

În ceea ce privește zona Parcului Armătura se dorește realizarea unui traseu pietonal și ciclist nou în lungul malului; modernizarea și reorganizarea aleilor pietonale existente; realizarea unui podeț pietonal și velo peste pârâul Nadăș; amplasarea de rasteluri pentru biciclete și stații de încărcare pentru biciclete și trotinete electrice; plantarea de arbori și arbuști; introducerea de sistem de iluminat modern; amplasarea de camere de supraveghere video; reabilitarea bazei sportive.

Zona Pârâului Nadăș – strada Nădășel presupune modernizarea și extinderea trotuarului sudic; introducerea unei piste velo, începând cu podețul propus; plantarea de arbori și arbuști; introducerea de sistem de iluminat modern; amplasarea de camere de supraveghere video; introducerea de gradene orientate spre apă;

Zona Platoului Sălii Sporturilor realizarea unei piste pentru biciclete, pista existentă urmând să fie transformată în alee pietonală; zona carosabilă de la Sala Sporturilor și Bazinul UTCN va fi eliminată și transformată în zonă pietonală; accesul la malurile Someșului se va îmbunătăți prin introducerea de rampe verticale de acces; amplasarea de rasteluri pentru biciclete; plantarea de aliniamente de arbori; plantarea de vegetație joasă în lungul traseului ciclistic (peluză, specii sezoniere și perene de flori); introducerea unui sistem de irigare a vegetației; amplasarea de bănci pentru repaos; introducerea de sistem de iluminat modern; amplasarea de camere de supraveghere video.
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *