Din oras

Macarale rad in soare galbenii, manasturenii plang in pumni de suparare

Scris de 1,492

Constructia gigantului de 25 de etaje din Manastur inainteaza cu pasul melcului. De aproape un an, colina pe care Radu Vlas si-a propus sa construiasa doua etaje de subsol, trei de demisol si 25 de etaje e un continuu santier.

Utilajele stau intepenite pe pamantul rece, pazite de un paznic prea ocupat sa vorbeasca la telefon ca sa raspunda la vreo intrebare. De jur imprejurul gardului care pazeste viitoare constructie, sunt puse afise care anunta “accesul interzis”.

“Va dati seama cand o sa fie asta gata? Unde o sa parcheze toti oamenii care o sa se mute aici, ca abia sunt locuri pentru noi. In plus, in jur sunt doar blocuri de patru si 10 etaje. Noi n-o sa mai avem lumina cand se ridica turnul ala”, se revolta un riveran.

Locatarii care-si parcheaza masinile in jurul santierului isi protejeaza automobilele cu huse, pentru ca sapaturile ajung pana la marginea rotilor, iar excavatoarele sunt periculos de aproape.

“Cand mi-am cumparat eu apartament aici, nu era vorba de niciun bloc nou. Sa vina domnul Boc sa vada si sa spuna el cum o sa putem noi trai de gigantul ala. E prea mic terenul pentru un monstru de 25 de etaje”, spun oamenii.

Investitia a fost estimata la 10 milioane de euro, cladirea fiind desenata pentru un teren de 2.773 mp detinut de IDC, firma controlata de Radu Vlas.

Mamutul din Manastur a fost contestat inca din fasa. Locuitorii din zona au depus sute de plangeri la primarie in incercarea de a stopa constructia. 

“Primaria a aprobat, in data 07 Iunie 2012, sub autorizatia de construire nr. 651, inceperea constructiei, respectiv a unui imobil de 25 etaje, pe un spatiu foarte mic si aflat in panta. Noi, proprietarii care locuim in aceste 4 blocuri, consideram ca realizarea acestui imobil este total neadecvata locatiei respective stiind bine ca nici noi nu avem spatiul necesar pentru trai civilizat, parcare sau relaxare”, sustin 220 de familii care sunt inscrise in patru asociatii de proprietari.

Degeaba au iesit oamenii in strada, primaria sustinea ca, in lipsa unui PUG, e legata de maini.

“A trebuit sa emitem autorizatia de constructie pentru ca legea prevede acest lucru. Daca nu emiteam autorizatia, eram pasibili de amenzi in instanta”, a declarat Emil Boc, citat de Stiri de Cluj.

Problema turnului de 25 de etaje nu este una noua. Radu Moisin, primarul interimar al Clujului, a refuzat sa elibereze autorizatia de constructie, intarziind astfel startul lucrarilor. Acum, lucrurile sunt cat se poate de clare si e o chestiune de timp pana cand vom vedea muncitori pe “santierul de vest”, indiferent daca locuitorii zonei vor face un zid uman in fata buldozerelor, asa cum au amenintat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 5 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 8 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 10 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 10 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 12 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE