Politica

Lui Dacian Cioloș i-a revenit memoria. Acesta a recunoscut ceea ce noi știam de mult timp. Cioloș a făcut armata la SECURITATE

După ce a refuzat mereu să dea informații presei despre unitatea militară și arma la care a făcut armata, Dacian Cioloș lămurește misterul. Cioloș a recunoscut (n.r. – în sfârșit) că a făcut stagiul militar la Securitate. 

Eliberarea adevărului vine după ce președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, la Brașov, că Dacian Cioloș a fost militar în trupele de Securitate și paznic la poarta dizidentei anticomuniste Doinea Cornea, iar la un an de la moartea acesteia și-a lansat alianța politică tocmai la Cluj.

„Pe 4 mai, anul acesta s-a împlinit un an de când doamna Doina Cornea nu mai este printre noi. Sunteți printre aceia care i-au fost aproape, așa cum și ea v-a fost alături. S-a solidarizat cu voi în 15 noiembrie 1987, motiv pentru care apoi a fost aspru pedepsită de Securitate. Doamna Doina Cornea ne-a lăsat moștenire o lecție extraordinară, o lecție a solidarității și a curajului. Dar, la un an de la trecerea ei în neființă, confuzia și dezinformarea, semănate de moștenitorii Securității, au făcut din România un stat captiv. Pe de o parte, îl vedem pe Dacian Cioloș, fost militar în trupele de Securitate și paznic la poarta dizidentei anticomuniste în 1987, lansându-și alianța politică tocmai la Cluj, tocmai exact la un an de la moartea ei”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la Brașov, citat de stiripesurse.ro.

În ultimele luni, fostul premier a răspuns la toate întrebările adresate de reprezentanții presei, cu excepția unei singure întrebări. Cea despre unitatea militară la care a fost înrolat. Deși a fost întrebat de mai multe ori despre acest aspect, liderul PLUS a refuzat să dea un răspuns. A spus că nu-și amintește unde a satisfăcut serviciul militar, ba că informația este publică și cei interesați o pot afla. 

Același răspuns l-a dat și la Hunedoara. Cioloș a spus că nu-și amintește numărul unității la care a făcut armata, deși a fost invitat să facă din prezența sa în Hunedoara un moment memorabil și să dea un răspuns la această întrebare.

„Nu prin asta o să fie memorabilă prezența mea aici, ci prin ceea ce am spus. Armata am făcut-o la Cluj. Nu mai știu numărul unității, nici nu mă interesează, pentru că nu văd ce relevanță are. E o informație publică, nu văd ce relevanță are. Dar dacă asta face memorabilă o vizită, la ce unitate militară am făcut eu armata, înseamnă că România este întoarsă pe dos. Cei pe care îi interesează treaba asta, nu știu cât de interesați sunt de dezvoltarea României, de ceea ce propunem noi și cât de interesați sunt să scormonească în trecut și să scoată tot felul de lucruri pe care apoi să le interpreteze. Deci, asta vă las să o discutați cu cei care sunt interesați de lucru acesta. Cei care sunt interesați pot să afle informația asta. Armata nu am făcut-o pe ascuns, am făcut-o ca orice cetățean român, la o unitate militară din România”, a declarat fostul premier tehnocrat, susținând ferm că este o informație publică (declarație făcută în data de 7 mai 2019, la Hunedoara). 

Citește și: HUNEDOARA: Dacian Cioloș păstrează în continuare misterul asupra unității la care a făcut serviciul militar. Fostul premier tehnocrat susține că informația este publică, însă nu este așa (VIDEO)

Video! Și totuși, unde a făcut Cioloș armata?

Acum însă Cioloș recunoaște, pentru mediafax.ro că a făcut armata la Securitate. Acesta susține că a fost repartizat, ca militar în termen, la Securitate și printre obiectivele supravegheate a fost și o intersecție despre care a aflat ulterior că era de fapt strada care ducea spre casa Doinei Cornea, în contextul acuzațiilor lui Tăriceanu.

„Domnul Tăriceanu se folosește de orice simbol pentru a încerca să mai câștige capital politic. Pare că a descoperit acum niște secrete uluitoare care sunt de fapt lucruri pe care eu le-am spus public cu sinceritate. De altfel, faptul că cel care atacă pe astfel de subiecte e cineva care a profitat din plin de regimul comunist arată cât de lipsit de simțul proporției a ajuns să fie dl Tăriceanu. Să revenim la tinerețea mea. Cazul pomenit de Tăriceanu e un bun exemplu pentru cât de sinistru a fost regimul comunist și lumea în care trăiam. Am fost militar în termen, repartizat la o unitate militară care aparținea de Ministerul de Interne de atunci. Se numeau trupele de Securitate, cele care au devenit după Revoluție actuală Jandarmerie. Misiunea noastră de militari în termen era să asigurăm pază la obiective publice. Printre multele obiective la care am fost repartizați a fost și supravegherea unei intersecții, despre care am aflat mai târziu că era de fapt stradă care ducea spre casă doamnei Cornea”, a declarat pentru MEDIAFAX Dacian Cioloș.

”Lor le datorăm în mare măsură demnitatea noastră că națiune, și în memoria lor trebuie să ne continuăm visul european, să ne cerem șansă noastră la dezvoltare în mijlocul familiei europene și nu la marginea ei, acolo unde dl Tăriceanu și guvernarea din care face parte ne tot împing. Cred că a te folosi în campanie electorală de un simbol al luptei anticomuniste este un lucru meschin care nu cinstește memoria acestor luptători”, a adăugat Cioloș.

Ca de obicei, Dacian Ciloş mai întâi se preface că uită, apoi, cu greu îşi aduce aminte. Dar tot trunchiat. Altceva zicea despre „intersecţia” despre care a „aflat ulterior” „că ducea spre casa Doinei Cornea” acum un an când scria păreri de rău pe pagina de Facebook. Atunci ne zice şi despre misiuni în care o urmărea pe Doina Cornea prin parcuri şi pe la statuile Clujului, să nu împrăştie manifeste contra regimului ceauşist.

În acest sens, CITIŢI şi: Cioloş a făcut armata la „Securitate-Miliţie”. Cioloş a păzit poarta dizidentei anti-comuniste Doina Cornea. Avem dovada, de pe Facebook, că Cioloş recunoaşte asta, deşi a MINŢIT că nu îşi mai aduce aminte

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *