In vizor

Lucrările la noul pod peste Someș demarează în această primăvară, cu o întârziere de un an

Scris de 128

Contractul pentru podul Răsăritului, noul pod peste Someș care face legatura între strada Oașului si strada Răsăritului, poate să fie semnat. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor a dat câștig de cauză firmei câștigătoare și a deblocat astfel un proiect care stagna din 2019. 

Licitația a fost adjudecată de firma Freyrom SA – Procons Grup SRL – Costin și Vlad Birou de Proiectare SRL – Integrated Road Solutions SRL din București, valoarea contractului fiind de 22,7 milioane de lei. Durata contractului este de 24 de luni, din care 3 luni pentru serviciile de proiectare și 21 de luni pentru execuția lucrărilor. 

Licitația a fost contestată de celelalte firme participante, Diferit și ARL, iar o decizie a CNSC a venit la finalul anului trecut, la un an după ce a fost lansată licitația de către Primărie.  

Podul ar urma să aibă o lungime de 58 de metri și o lățime de 26 de metri. Podul va avea două piste de biciclete și două trotuare. Prin realizarea acestei investiții se urmărește asigurarea unui acces rapid pentru traficul auto, pietonal, cicliști dinspre zona Gării spre Piața 1 Mai și spre Piața Abator, spre zona centrală a municipiului Cluj-Napoca.  

În 2020 asocierea S.C. FREYROM S.A – SC PROCONS GROUP SRL a câștigat cu CNAIR un contract în valoare de 19.872.901,81 lei fără TVA pentru reabilitare DN66 prin reamenajarea sectorului cuprins între km 105+000- km 105+580 în vederea construirii unui pod nou peste Jiu de la Meri la km 105+250 și reamenajare sector km 106+220 – km 106+965 din zona mânăstirii Lainici. 

În 2018 Asocierea a realizat Podul Centenarului din Oradea, un contract în valoare de 11.343.150,89 lei fără TVA. Anterior, ei au realizat și pasajului  suprateran peste drumul de centura al Municipiului Oradea in zona strazii Nojoridului.

De asemenea, Asocierea a depus o ofertă pentru a repara podul de la Cernavodă, contract estimat la 81.027.397,83 lei. 

 S.C. FREYROM S.A din București a avut în 2019 o cifră de afaceri de 22 972 929 lei și profit de 408 525.  Firma este deținută de două companii franceze FREYSSINET PARTICIPATIONS SARL (50%), SOLETANCHE FREYSSINET (46%) și CONSTRUCTII CCCF BUCURESTI SA (4%).

SC PROCONS GROUP SRL, o firmă din Oradea deținută de Moldovan Vlad și Moldovan Cristian, a avut în 2019 o cifră de afaceri de 5,8 milioane de lei și profit de 986 729.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  „Eu nu vreau USL”, afirmă Marcel Ciolacu: „USL s-a făcut împotriva cuiva. Domnul Băsescu și-a câștigat calitatea de dușman. Eu nu am dușmani, am adversari politici”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Dragoș Damian taie avântul politicienilor: ”Muncitorilor din fabrici, șantiere și agricultură le datorăm revizuirea în sus a perspectivei de țară”
 • Acum 9 hours Din oras
  Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un bebeluș, descoperit spânzurat într-un apartament închiriat din Alba Iulia, împreună cu tatăl în grija căruia fusese lăsat. Proprietarul apartamentului care era din Turda nu le-a dat acordul polițiștilor să spargă ușa, aceștia fiind nevoiți să-l aștepte să se deplaseze în Alba Iulia
 • Acum 13 hours Sport
  HULIGANISM: ”PUMNI ȘI CAPETE ÎN GURĂ SUB TRICOLOR” între români la meciul cu Andorra
 • Acum 14 hours Eveniment
  SINDROMUL ”DALĂ A LA CLUJ” LOVEȘTE ȘI TURDA: Turdenii, speriați că li se betonează tot centrul și rămân fără spații verzi
 • Acum 1 day Sport
  Ambele echipe de baschet, din Cluj și Oradea, pedepsite după scandalul din ”Oradea Arena”
 • Acum 1 day Politica
  Ciolacu, după anunțul Fitch privind îmbunătățirea perspectivei de ţară a României: ”Aceasta este diferenţa dintre actuala coaliţie şi dezastrul făcut de nişte gnomi guralivi de dreapta”
 • Acum 1 day Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 2 days Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 2 days Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 2 days Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 2 days Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE