Justitie

Lovitură pentru firma de transport Fany. ALIS Grup și-a recuperat traseele de drept. Firma lui Alin Popovici revine pe Turda-Cluj, Turda-Călarași, Turda-Moldovenești și Turda-Mihai Viteazu

Compania Auto Trust Corporation, deținută de consilierul județean din partea PSD Alin Popovici, și-a recuperat trasele preluate de Fany Prestări Servicii în urmă cu doi ani. Firma Auto Trust Corportation funcționează sub brandul Alis și a câștigat refacerea licitației prin care, în mod eronat, Fany Prestări Servicii (compania lui Ștefan Cadar) a obținut traseele de pe Turda-Cluj și nu numai. 

Alin Popovici a obligat Consiliul Județean să îi recunoască vechimea pentru acele trasee și să îl declare câștigător, printr-o sentință definitivă. Consiliul Județean urmează să despăgubească firma lui Popovici, ca urmare a prederilor suferite de acesta în perioada în care nu a putut opera pe traseele sale de drept. 

Potrivit celor de la Consilul Județean Cluj, Fany Prestări Servicii își încetează activitatea, pe traselee care erau de drept ale celor de la Alis, în luna decembrie. 

„Revenim în forță, cu o flotă performantă. Pe traseele Turda-Cluj vom opera cu 25 de microbuze și autocare (pentru orele de vârf), iar pe traseele din mediul rural vom relua programul de circulație (care între timp se diminuase considerabil) și vom funcționa cu 10 microbuze și autobuze. Această licitație am obținut-o prin decizie judecătorească. În 2016, când s-a refăcut licitația, anumite persoane nu au luat în calcul vechimea firmei pe aceste trasee și de aceea am pierdut. Lucrurile s-au reglementat acum. Mai avem un proces cu Consiliul Județean Cluj prin care cerem despăgubiri. Acel dosar a fost suspendat până la soluționarea dosarului cu refacerea licitației. Nu este vina celor de la Fany, ci a celor care refăcut licitația, atribuind licențele noastre de transport, altor firme”, a declarat pentru Ziar de Cluj.

Cei de la Auto Trust Corporation anunță că nu vor modifica tarifele biletelor și vor îmbunătăți programul pe traseele de mai sus. 

Reprezentanții firmei Fany Prestări Servicii au refuzat să comenteze pierderea traseelor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *