Din oras

Liderii PSD Cluj baga capul in nisip: se feresc sa transeze gafa lui Ioan Rus

Dupa scandalul izbucnit in urma declaratiilor de aseara a ministrului Transporturilor Ioan Rus, in care insulta familiile romanilor care au plecat in strainatate la munca, astaziacesta si-a dat demisia. Cum afecteaza aceste declaratii viitorul PSD Cluj si ce perceptie are electoratul despre vorbele lui Ioan Rus? Liderii locali ai PSD se abtin de la comentarii, iar mare parte dintre ei il sustin pe fostul ministru al Transporturilor. Singurul care a spus lucrurilor pe nume a fost liderul TSD Cluj Horia Nasra, care a apreciat ca e nevoie de reforma radicala in partid. 

„Romania are 3 milioane de oameni sa zicem, din forta activa, in acest moment in Occident. 3 milioane, dintre care vreun milion sunt fierari, betonisti, zidari si asa mai departe. Lucreaza in constructii, autostrazi etc. prin Europa. Au poate 1500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii astia copiii se fac golani acasa si nevasta-sa curva. De 700 de euro vin acasa jumatate”.

Aceasta este declaratia care a dus la demisia lui Ioan Rus din Ministerul Transporturilor. Ziar de Cluj i-a provocat pe liderii PSD Cluj sa comenteze cele intamplate. 

Consilierul local PSD Ovidiu Chifor se abtine de la comentarii.

“Permiteti-mi sa nu comentez declaratiile domnului Rus. A platit pentru asta, a demisionat si cred ca a facut prin asta un gest de onoare”, a spus el.

In acelasi timp, presedintele PSD Cluj, Remus Lapusan, spune ca este alaturi de fostul ministru. Intrebat despre cum crede ca afecteaza declaratiile acestuia viitorul politic al PSD Cluj, Lapusan a declarat: 

“Nu este foarte simplu si nici foarte usor, dar cu sigurata ca organizatia va trece si peste aceasta situatie. Domnul Rus a avut foarte multe realizari, a facut foarte multe pentru tara, pentru cetateni. Lumea nu ar trebui sa uite ca a initiat proiectul Autostrazii Transilvania, ca  a dus la bun sfarsit niste proiecte, legat de aceasta autostrada. Nu sunt bucuros ca si-a dat demisia si imi pare rau, eu il sustin in continuare”, a spus Lapusan.


Intrebat despre cum crede el ca vede electoratul declaratiile fostului ministru, Lapusan si-a aratat speranta ca va intelege exact ce a inteles si el: si anume ca exista o situatie nu tocmai placuta pentru cei care au fost nevoiti sa lucreze in strainatate si este o problema sociala pe care Romania trebuie sa o rezolve.

“Exprimarea nu a fost poate tocmai cea mai fericita si domnia sa si-a cerut scuze si imi pare foarte rau si mie pentru situatia creata”, a completat Lapusan.

Valentin Cuibus, inspector sef in cadrul Inspectoratului Scolar Judetean s-a rezumat sa aprecieze ca “doar timpul este cel care va decide in ce masura aceste declaratii vor afecta PSD Cluj”. 

Gabriel Oniga, consilier local spune  ca este greu de apreciat efectele declaratiei incendiare a lui Ioan Rus. 

“Nu cred ca afecteaza in mod direct PSD Cluj, cat il afecteaza in mod direct pe Ioan Rus, dar se pare ca a mai remediat situatia prin demisie. Am vazut in direct emisiunea in cauza si m-a surprins. E prea devreme ca sa vad care este reactia publicului, in afara de ceea ce a aparut in presa. Cred ca gestul de a demisiona este de natura a indrepta lucrurile, dupa cum se si spune ca o greseala marturisita este pe jumatate iertata”, a precizat Oniga. 

Horia Nasra, presedintele TSD Cluj, este singurul care pune punctul pe i.

„Tot ce s-a intamplat în ultimele 7 zile afecteaza PSD. După infrangerea din noiembrie 2014 am afirmat cat se poate de clar că este nevoie de o reforma a PSD. Si aici ar fi o greseala sa ne rezumam doar la oameni noi, ci la stabilirea apoi respectarea unor principii, criterii de integritatea morala.

Nu urmeaza o perioada roz pentru PSD si cred ca astfel de declaratii nu fac bine. Ins, repet, reforma profunda a PSD este prioritara in acest moment, orice schimbare de carton, orice mimare a reformei fiind ingredientele perfecte pentru dezastrul stangii in urmatorii ani”, a mai spus tanarul politician.

Aurelia Cristea, deputat PSD, nu a putut fi contactata pentru a-si expune punctul de vedere. Nici Claudia Anastase, consilier local PSD, nu a putut fi contactata. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *