Politica

Lider PNL Bucuresti: "Uioreanu a intins prea mult coarda. Nicoara ramane presedinte la PNL Cluj pana in 2015"

Preambulul scrutinului intern din 14 septembrie ar fi trebuit sa desemneze astazi delegatii „de pe municipiu” care ar fi urmat sa voteze, si ei, viitorul presedinte al PNL Cluj, functie pentru care candideaza Horea Uioreanu, actualul presedinte al Consiliului Judetean si Mihai Szeplekan, membru PNL.

Sedinta de astazi, insa, a venit cu surprize importante si cu o reprogramare fortata de faptul ca, din cei 1150 de membri de liberali asteptati astazi s-au prezentat 530, in marea lor majoritate sustinatori ai lui Szeplekan.

„A fost un moment incredibil! Au inceput sa il huiduiasca pe Uioreanu, mai ales ca din cei 530 peste 450 erau oamenii lui Szeplekan. Era sa se lase cu bataie, iar Uioreanu a decis reprogramarea sedintei pe joi, cand, in mod evident, nu mai conteaza ce se intampla, pentru ca dictatorul Uioreanu poate castiga fara reprezentarea celor 120 de delegati de la municipiu care ii erau impotriva”, ne-a declarat un membru important din PNL Cluj.

Jocul de putere al lui Uioreanu a fost imediat raportat la Bucuresti, iar situatia i-a nemultumit pe cei mai influenti oameni de pe langa Antonescu: „Pai, ce sa va spun, domnule ziarist, Crin Antonescu a facut tot ce a putut ca sa il sustina pe Uioreanu, a venit chiar si la Cluj. Pai daca Uioreanu nu poate sa castige pe fortele lui, noi nu o sa acceptam sa castige fortand nota in teritoriu. Daca un tanar liberal a reusit astazi sa ii ia fata, inseamna ca Uioreanu nu e pregatit pentru sefia PNL si inseamna ca cea mai buna solutie pentru Cluj este Marius Nicoara, presedintele in functie, care isi va continua mandatul pana in 2015, dupa prezidentiale”, a declarat pentru Ziar de Cluj unul dintre liderii bucuresteni ai partidului.

UPDATE: Un senior al PNL Cluj ne-a declarat, suparat: „Astazi s-ar fi putut desemna 120 de delegati de la municipiu pentru judet. Oamenii erau sustinatori ai lui Szeplekan, deci era clar ca Mihai castiga in 14 septembrie. Uioreanu putea reprograma totul o jumatate de ora mai tarziu, dar a facut pe el de frica. L-au huiduit oamenii, ca vroiau sa voteze! Luni, trebuia trimis convocatorul cu delegatii si, daca nu se trimite, nu se mai tin alegerile. A fost penibil, la un moment dat a intrat Nicoara, lumea a inceput sa aplaude… Liberalii nu l-au uitat si si-au dat seama ca e o greseala sa il pierdem. Nu stiu ce o sa decida Bucurestiul, dar Uioreanu nu are ce sa caute sa ne conduca! Ne-a mintit prea mult!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *