Din oras

Licitatia de milioane pentru consultanta lansata de Primarie a fost anulata

Comisia Nationala de Solutionare a Contestatiilor a decis anularea licitatiei  prin care municipalitatea oferea 35 de milioane de lei pentru servicii de consultanta pentru proiectele majore, dupa ce societatea Intergroup Engineering a depus o contestatie. Firma bucuresteana a acuzat municipiul Cluj-Napoca de faptul ca documentatia de atribuire a contractului este ambigua si contradictorie. CNSC a admis contestatia si “a anulat procedura de atribuire pentru imposibilitatea dispunerii de masuri de remediere”.

“Contestatoarea critica o serie de prevederi din documentatia de atribuire pe care le considera ambigue, contradictorii, unele cerinte fiind in opinia sa neclar formulate si insuficient detaliate, variabilele legate de volumul de lucrari si tipul de activitati din cadrul contractelor subsecvente si modul in care se apreciaza valoarea procentuala a serviciului facand imposibila o estimare realista a pretului”, se arata in motivarea deciziei CNSC.

Municipalitatea clujeana si-a publicat in luna martie intentia de a achizitiona servicii de consultanta pentru proiectele majore, iar pentru asta era dispusa sa cheltuie nici mai mult, nici mai putin de 35 de milioane de lei. In urma licitatiei pentru “Consultanta in atragerea de finantari externe nerambursabile si in pregatirea proiectelor, proiectare tehnica si analiza economica a proiectelor prioritare municipiului Cluj-Napoca” urma sa se semneze un acord-cadru pentru o perioada de patru ani cu maxim trei agenti economici. Castigatorul trebuia sa realizeze cererile de finantare si proiectul tehnic pentru investitia propusa spre finantare. In timpul celor patru ani se puteau incheia contracte subsecvente lunar dupa publicarea noilor programe de finantare perioada 2014-2020.

In 2009 s-a incheiat un contract cadru pentru 4 ani cu societatea Relians Corp, contract care a expirat in acest an. Firma ieseana incasa 5% din valoarea proiectelor – 2,6% erau achitati de Primarie, iar restul din fondurile nerambursabile. Initial contractul a fost valabil doi ani, apoi a fost prelungit.

Relians Corp a fost infiintat in 2000 si ii are asociati pe Ovidiu Eugen Rata, Dan Ganciu, Camelia Barariu, Maria Magdalena Pricop si Romcapital Invest SA – societate controlata de Dan Iulian Stratan, despre care presa a scris ca este milionarul din umbra al lui Sorin Ovidiu Vantu.

La ora actuala municipalitatea clujeana are mai multe proiecte in derulare din fonduri europene, precum sistemul de ticketing, proiectul de bike-sharing sau Centrul pentru Industrii Creative.

Foto: ziuadecj.realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *