Din oras

Legea antifumat e bună. Patronii se arată încântați că în localuri nu se mai fumează

S-a împlinit un an de când a fost implementată legea antifumat. Inițiativa fostului deputat Aurelia Cristea a fost blamată inițial de către patronii de localuri. Aceștia se temeau că vor rămâne fără clienți. Reporterii NCN au dorit să afle cum a fost afectată clientela în ultimul an și au descoperit că patronii sunt mai mult decât mulțumiți că în localurile lor se poate respira aer curat.

“Pe noi nu ne-a afectat deoarece noi ne bazam mai mult pe terasa. Si, deoarece se poate fuma pe terasa, nu suntem afectați de această lege”, sustine Andrei Mureșan, manager de local.

Daca unii sunt salvati de terasa, altii prefera sa vina familiile cu copii.

“Părerea mea e că vanzarile nu au scazut, chiar a crescut clientela noastra, nefiind bazata pe fumatori. Vin familii cu copii si ei prefera locurile in care nu se fumeaza. Pentru noi e un mare castig. Mă bucur pentru legea antifumat”, zice si Șipos Jozsef, manager local.

Nu vrem sa stricam calitatea mancarii cu fum

“Pe noi personal, nu. Nu vrem sa stricam calitatea mancarii cu fum. Nu e bun fumatul, eu, personal, m-am lasat de un an. Lumea s-a obisnuit cu iesitul afara ca sa fumeze. Daca in Occident se poate, la noi de ce nu s-ar putea?”, se intreaba un alt patron,  Vasile Chiș.

Dacă anul trecut fumătorii au fost revoltați pentru adoptarea acestei legi, acum văd partea plină a paharului. Ba chiar consideră că această inițiativă a fost una de care România avea nevoie.

“E o decizie corecta. Eu fumez, dar ies afara. Este loc pentru fumat. E foarte bine, sa ne aliniem si noi la celelalte tari care au pus aceasta interdictie de a se fuma in localuri”, e parerea unei fumatoare.
“E o decizie foarte corectă. Cine nu este fumator, de ce sa suporte fumul de tigara al celui care fumeaza?”, spune un alt fumator.

În data de 16 martie 2016 a intrat in vigoare legea pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun, prin care se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *