Din oras

Lapusan il da in judecata pe Nicoara. USL Cluj a ajuns la partaj

Dupa aproape doi ani de „mariaj”, liderii fostului USL sar unul la gatul celuilalt in instanta. Pretextul este validarea consilierului judetean Cristian Matei de la PSD in locul PNL-istului Rares Pop, arestat preventiv, act refuzat de PNL. Prin urmare PSD Cluj a inregistrat o plangere in 10 iulie la Judecatoria Cluj si solicita instantei sa oblige PNL Cluj sa semneze adresa de inaintare catre Consiliul Judetean Cluj, privind desemnarea in functia de consilier judetean, a lui Cristian Matei, care de mai bine de o luna asteapta la usile CJ sa fie primit la masa deliberativului judetean.

Presedintele PSD Cluj Remus Lapusan considera ca e un act de normalitate si nu se doreste nimic altceva decat sa se respecte protocolul incheiat in interiorul USL cu privire la delegarea oamenilor alesi pe listele uniunii.

“Referitor la actiunea noastra in instanta am recurs la aceasta modalitate pentru ca in 2012 oamenii au votat o lista. Pe acea lista erau si PSD-isti si PNL-isti. Odata cu vacantarea postului, dupa demisia lui Rares Pop, urmatorul era Cristi Matei care a fost ales de niste oameni si are niste voturi in spate. El trebuie sa ii reprezinte pe cei care l-au votat. Consideram ca Marius Nicoara a pozat in gentleman, iar refuzul acestuia de a semna instiintarea pentru CJ dovedeste cu totul si cu totul o alta fata a sa. Sa nu uitam ca toti am pus umarul la campania domniei sale de a incerca sa ajunga primar al municipiului Cluj-Napoca”, a declarat Remus Lapusan.

In replica presedintele PNL Cluj senatorul Narius Nicoara considera ca semnatura sa pe adresa catre Consiliul Judetean de numire a lui Cristian Matei ar fi nula deoarece in cadrul noii aliante ar trebui numit un nou Birou Judetean care sa ii perimta sa reprezinte PNL-ul.

“Din punctul lor de vedere este o chestiune fireasca. Eu stiu un singur lucru deocamdata, nu am un Birou Judetean numit pentru ca, suntem in aceasta etapa de fuziune si eu nu pot semna fara hotararea unui Birou Judetean. Ceea ce inseamna ca trebuie intai sa se intruneasca un Birou Judetean, sper sa fie nominalizat cat mai repede  de la Bucuresti un Birou Judetean  si abia apoi, dupa ce fac o consultare cu acest birou, sigur e o chestiune formala, dar trebuie facuta pentru ca sa nu stam in afara legii. In momentul in care voi avea un Birou Judetean nominalizat de Bucuresti, pe care il voi intruni si voi obtine o astfel de decizie voi semna fara doar si poate si sper ca acest lucru sa se intample cat de repede. Este randul lui Cristian Matei, fara doar si poate conform listei, nu ne vom opune. Dar repet pana nu am un Birou Judetean nu pot sa semnez nimic”, a declarat senatoruil Marius Nicoara

Adevaratul motiv pentru care PNL nu il vrea pe Matei in CJ este posibilitatea de a pierde majoritatea in forul judetean. In momentul de fata PNL-PDL detine majoritatea in CJ. Validarea lui Matei ar inclina balanta catre PSD-PC-UDMR-PPDD, ajungandu-se astfel la egalitate de voturi.

Foto: Eugen Olariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *