Politica

Klaus Iohannis 2014: „Periodic avem datoria de a veni în fața românilor, de a comunica… Așa voi proceda eu!”

Scris de 511

Klaus Iohannis, ajuns președinte în noiembrie 2014, își uimea publicul cu promisiuni bombastice: lucrul bine făcut, înțeles de fostul primar al Sibiului, ar fi reprezentat consens, rezultate măsurabile etc. Mai mult, acesta susținea datoria președintelui de a ieși periodic în fața românilor, de a comunica, de a informa cetățenii în privința pașilor parcurși – în paranteză fie spus, politica lui Klaus Iohannis poate fi rezumată la „pași”, mereu un alt „pas”, în spate, în lateral, dar niciodată ajunși la destinație – cât a făcut din ce s-a angajat să facă și ce urmează mai departe:

„Așa voi proceda eu în calitate de președinte!”, încheia Klaus Werner Iohannis discursul său din decembrie 2014, la depunerea jurământului de investitură ca președinte al României. 

Klaus Iohannis în 2014 – anunța un raport periodic în fața românilor.

Klaus Iohannis în 2019 – ancorat într-o autosuficiență grosolană, refuză o dezbatere publică cu Viorica Dăncilă în plină campanie electorală pentru prezidențiale.

Să fie vorba de același președinte?

Jurnalista Sorina Matei surprinde acest moment al investirii președintelui Iohannis, din decembrie 2014, într-o postare pe pagina sa personală de socializare:

„Klaus Iohannis, primul muncitor al tarii.

Klaus Iohannis, primul comunicator al românilor în 2014.

Klaus Werner Iohannis, pe 21 decembrie 2014, la depunerea jurământului de învestitură ca preşedinte al României în faţa Parlamentului se proclama #primul #comunicator al #românilor în faţa cărora #spunea că #are #datoria să #vină. Asta însemna “#lucrul #bine #făcut”.

 – Klaus Werner Iohannis, în Noiembrie 2019, chiar după primul tur al alegerilor prezidenţiale pentru al doilea mandat de preşedinte, după un refuz de comunicare constant timp de 4 ani în primul mandat, nu mai doreşte să vină în faţa românilor că democraţia nu este cu dezbateri şi nu mai are nicio datorie în faţa oamenilor.

 – Klaus Werner Iohannis, 21 decembrie 2014. Discursul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinut în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţie:

 – “LUCRUL BINE FĂCUT înseamnă că vom construi CONSENS, dar CONSENS NU DOAR ÎN DECLARAŢII, ci în ACŢIUNE, cu REZULTATE MĂSURABILE. ÎNSEAMNĂ că PERIODIC AVEM DATORIA DE A VENI ÎN FAŢA ROMÂNILOR, de a COMUNICA ONEST şi RESPONSABIL ce ETAPE am parcurs, în ce STADIU suntem, CÂT am FĂCUT din ce NE-AM ANGAJAT și CE URMEAZĂ mai departe. AŞA VOI PROCEDA EU ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE”.

#MausPromiteaSăFiePrimulComunicatorAlRomânilorÎnFaţaCăroraSpuneaCăAreDatoriaSăVină

#După5AniDeTăcereTotalăŞiInacţiuneÎnPrimulMandatMausSusţineSpreAlDoileaMandatCăDemocraţiaNuECuDezbatere”, notează Sorina Matei.

sursa video: sorinamatei/paginapersonaladefacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 22 mins In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 5 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 5 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 22 hours In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 23 hours In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 1 day Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 1 day Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 1 day Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 1 day Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 2 days In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE