Politica

Klaus Iohannis 2014: „Periodic avem datoria de a veni în fața românilor, de a comunica… Așa voi proceda eu!”

Scris de 511

Klaus Iohannis, ajuns președinte în noiembrie 2014, își uimea publicul cu promisiuni bombastice: lucrul bine făcut, înțeles de fostul primar al Sibiului, ar fi reprezentat consens, rezultate măsurabile etc. Mai mult, acesta susținea datoria președintelui de a ieși periodic în fața românilor, de a comunica, de a informa cetățenii în privința pașilor parcurși – în paranteză fie spus, politica lui Klaus Iohannis poate fi rezumată la „pași”, mereu un alt „pas”, în spate, în lateral, dar niciodată ajunși la destinație – cât a făcut din ce s-a angajat să facă și ce urmează mai departe:

„Așa voi proceda eu în calitate de președinte!”, încheia Klaus Werner Iohannis discursul său din decembrie 2014, la depunerea jurământului de investitură ca președinte al României. 

Klaus Iohannis în 2014 – anunța un raport periodic în fața românilor.

Klaus Iohannis în 2019 – ancorat într-o autosuficiență grosolană, refuză o dezbatere publică cu Viorica Dăncilă în plină campanie electorală pentru prezidențiale.

Să fie vorba de același președinte?

Jurnalista Sorina Matei surprinde acest moment al investirii președintelui Iohannis, din decembrie 2014, într-o postare pe pagina sa personală de socializare:

„Klaus Iohannis, primul muncitor al tarii.

Klaus Iohannis, primul comunicator al românilor în 2014.

Klaus Werner Iohannis, pe 21 decembrie 2014, la depunerea jurământului de învestitură ca preşedinte al României în faţa Parlamentului se proclama #primul #comunicator al #românilor în faţa cărora #spunea că #are #datoria să #vină. Asta însemna “#lucrul #bine #făcut”.

 – Klaus Werner Iohannis, în Noiembrie 2019, chiar după primul tur al alegerilor prezidenţiale pentru al doilea mandat de preşedinte, după un refuz de comunicare constant timp de 4 ani în primul mandat, nu mai doreşte să vină în faţa românilor că democraţia nu este cu dezbateri şi nu mai are nicio datorie în faţa oamenilor.

 – Klaus Werner Iohannis, 21 decembrie 2014. Discursul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, susţinut în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură în funcţie:

 – “LUCRUL BINE FĂCUT înseamnă că vom construi CONSENS, dar CONSENS NU DOAR ÎN DECLARAŢII, ci în ACŢIUNE, cu REZULTATE MĂSURABILE. ÎNSEAMNĂ că PERIODIC AVEM DATORIA DE A VENI ÎN FAŢA ROMÂNILOR, de a COMUNICA ONEST şi RESPONSABIL ce ETAPE am parcurs, în ce STADIU suntem, CÂT am FĂCUT din ce NE-AM ANGAJAT și CE URMEAZĂ mai departe. AŞA VOI PROCEDA EU ÎN CALITATE DE PREŞEDINTE”.

#MausPromiteaSăFiePrimulComunicatorAlRomânilorÎnFaţaCăroraSpuneaCăAreDatoriaSăVină

#După5AniDeTăcereTotalăŞiInacţiuneÎnPrimulMandatMausSusţineSpreAlDoileaMandatCăDemocraţiaNuECuDezbatere”, notează Sorina Matei.

sursa video: sorinamatei/paginapersonaladefacebookULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emil Boc: “Vom mapa educațional zona metropolitană”. Poate că cu sapa. Sau coasa
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Băiete, încă o tură de randări pe calculator şi powerpointuri pentru presa de chitanţier! Boc vorbeşte despre stadiul investiţiei care OSĂ fie în Borhanci. Stadiul e că s-au mai făcut nişte randări şi slide-uri în powerpoint
 • Acum 4 hours Din oras
  Municipaliteatea mai “articulează” 30 de milioane de euro în 40 de autobuze electrice. Care OSĂ stea în depou cam ca şi celelate
 • Acum 6 hours Eveniment
  BEAT LA VOLAN a rănit trei persoane pe Calea Mănăştur. Cum vă ziceam, genul acesta de inconştienţă ar trebui încadrat la tentativă de omor
 • Acum 6 hours Din oras
  I-au trebuit 20 de ani să “reglementeze” Urbanismul de Cumetrie. Cum OSĂ îl scuze Emil pe Boc că s-a construit haotic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours General
  ROMÂNIA FURATĂ: Podul din Cluj care se termină într-un câmp cu porumb
 • Acum 7 hours Eveniment
  GHINION: Poliţiştii au reţinut 13 traficanţi de droguri din zona Turda – Cîmpia Turzii
 • Acum 9 hours Politica
  LUCIAN BODE A TRECUT LA AMENINȚĂRI: ”Cu toți cei care mă vor acuza de acum înainte că am secretizat-o mă voi întâlni în instanță pentru că prea mult și-au bătut joc. Au citit-o de nu mai are coperți/ E publică, la Biblioteca Universitară din Cluj și Biblioteca Națională”
 • Acum 10 hours Straineze
  Viktor Orbán, declarații din genunchi: “Rusia nu a căzut deloc în genunchi, în timp ce economiile europene se dărâmă. Trebuie schimbată politica de sancţiuni a UE”
 • Acum 1 day In vizor
  În loc să-i dea una peste ceafă ”euroderutatului” Rareș Bogdan pentru ieșirea putinist-teroristă de ieri, Klaus Iohannis îl mângâie pe creștet: ”L-a luat puțin valul”…
 • Acum 1 day In vizor
  În scandalul de achiziție cu dedicație a BMW-urilor pentru Poliția română de la amicul Schmidt al președintelui Klaus Iohannis, Bode vrea să ne zică că ”Cei patru evangeliști au fost trei: Luca și Matei”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Boc aruncă pisicile moarte ale metroului şi centurii metropolitane pe masa Ministerului Transporturilor
 • Acum 1 day Eveniment
  SĂ NE INTOXICĂM “SĂNĂTOS”: Napolitane cu SALMONELLA, retrase din toate magazinele LIDL din țară. ANSVSA: “Poate provoca afecțiuni grave”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE