
Videoul în care jurnalistul Liviu Alexa îl demască pe „marele” chef de la C’est la vie, a adunat 100.000 de vizualizări. Iată ce spune jurnalistul despre videoul ce a devenit viral:
100 de mii de vizualizari. Compenseaza inmiit tampenia de video a baiatului care se crede hedșef mare la restaurantul C’est la vie din cadrul hotelului Vibre. In prostia lui ingalata, crezand ca face afirmatii fair play, a jignit oameni si biznisuri misto din Cluj, si pentru asta l-as da afara imediat. E vorba de eleganta la acest nivel, caci hotelul Vibre e facut mega misto, s-au bagat 15 milioane de euro in el si in bucataria aia si nu merita sa fie condus restaurantul de un sumudica prostovan. Un chef adevarat, unless e vorba de Caminada, Ducasse, Bottura, n-are el ce sa vorbeasca in public, ci doar pe farfurie.
Acolo e terenul lui. Farfuria. Indemanarea. Creativitatea.
Mor de draci ca nu mi-am adus aminte de-a lungul videoului meu si de tarania adresata lui Chelaru Silviu de la Manger. Manger e orice, dar nu restaurant underrated, Manger e un lucru special, iubit de adevaratii pasionati de creativitate. Chelaru nu face hahaha “mancare corecta”, Chelaru e un obsedat plin de demnitate, ador obsedatii in bucatarie, pentru mine asta e semnul ca acolo e “ceva” special, Silviu e probabil cel mai talentat chef din acest oras, si daca pare “ander reitid”, e pentru ca lui i se rupe de trenduri, de pariuri stupide cu piata, cand mananci ce iti gateste Silviu, ii mananci sufletul.
Manger e ceea ce trebuia sa fie Baracca. Dar nu a existat curaj, ca bun simt si respect la Baracca a existat mereu.
Iar dacă vreți să știți unde puteți să mâncați cu adevărat bine, Liviu Alexa vă dezvăluie câteva din secretele culinare ale orașului:
Unde mananc eu in ultima vreme? Hikari, Manger, Samsara, Nativ, Perfetto Cucina, Cucina Turea, Omakase si mereu, dar mereu, la Amagusto, Da Vinci si Adi Steak House si Boema si D’Autore revin si revin si revin ca un copil caruia ii e dor de mancare si atmosfera si chelneri superbi si acel ceva despre care stiu ca nu se schimba. Le-am pus in ordinea mintii, nu fac topuri. Nu e cazul, topurile is un cacat.
my fucking guilty pleasures?
Bardot pentru incredibila selectie de single malts si burboane, pentru bartenderii incredibili care intra cu tine in joc. Stiu ca Visuin e hype mare pe tiktoace, mi se rupe. La Bardot, e stiinta, nene.
Timisului 58 la Cristi pentru mici, fasole si vibe, pentru a fi mic in lumea aia mare, pentru ca, asa cum suntem egali la orizontala, si in fata gratarului lui Cristi, suntem oameni, nu academicieni sau gunoieri sau aitisti. oameni.
Desaga, pentru ca NIMENI nu il bate pe Ciurdi la concepte, si va rog nu imi mai ziceti de Zama, e pepsi fata de Desaga
Eggcetera mereu pentru diminetile mele cu Mihaela Tamas si, mai ales, pentru placerea de a sta intre hipsteri, eu fiind pesedist (Eggcetera are mega bucatari si, dupa parerea mea, locul 1 la personal alaturi de Amagusto).
Bonanza din Radaia cand ma duc cu prietenul meu Vlad si rupem meniul, acolo e cevaaaaa, nu se poate descrie, trebuie sa fii acolo.
Pizzones de pe Soporului 1, pentru pizza geniala, out of the box, ginul sarat, si linistea de a sta sa nu ma futa nimeni la icre. Cand lipseste patronul, ii mint pe oameni ca is noul patron, si si asta imi place. Bine, nu ma baga aia in seama.
Berrak Kebab de pe Horea, ahahaha, lasati Acapulco, is tari, mereti la bruneta aia sexy de la Berrak si veti manca dumnezo
Irish Music Pub – mamaaaa, ce e acolo. Orice incepe cu O’… sa luati.
Minunatii de la Gandhi. Avaaaai, oamenii aia ma stiu. Supa de pui ultra mega hot (aia din bucatarie cred ca se rad de mine, pun orice mega hot, cred ca am ajuns la 14 milioane de Scoville), plus coctailul Jambura cu grapefruit. Am platit, pa.
Sandviciul cu porchetta si nu se stie ce de la Artigiani del Gusto – doi soti minunati si veseli.
Uitati Bottega Italiana, dume, Clusa bate de departe in varietate si calitate. Am acolo locul meu, doamne care stiu ca is vulnerabil la jamon, la Porto. Este cea mai misto descoperire.
Iubirile mele blonde de la Berezka din Marasti, care ma lasa sa cotrobai peste tot si de la care iau tot ce e mai sarat si mai afumat si mai bun din lumea lor, plus raciturile de vara si visinata (ai de plm).
Comtesse du Barry unde ma explodez cu putinii care stiu ce inseamna casa de vinuri Quartz si, desi ajung rar, ma lasa in pace si ma pretuiesc ca il beau in strada, ca mitocanii, fiindca detest prezentarile basite de vinuri. Ei is pastratorii celor mai misto “item” uri din ceea ce se numeste fita fitelor in vinuri si gurmanderie.
La Selgros la gagicile mele, mamamama, unde ma simt mereu ca in familie.
Coco Bar, sufletul meu de loc, LOCUL, unde nu stii ce e mai apetisant, meniul sau superbele gagici ce iti aduc mancarea? Unde slanina putin arsa, platourile roiale, berea rece, te lasa orgasmat.
Pentru Hikari, Manger, Samsara, Nativ, Perfetto Cucina, Cucina Turea, Omakase si mereu, dar mereu, la Amagusto, Da Vinci si Adi Steak House si Boema si D’Autore, voi reveni cu posturi speciale.
Adica vreau sa intelegeti de ce Hikari, Manger, Samsara, Nativ, Perfetto Cucina, Cucina Turea, Omakase, Amagusto, Da Vinci, Adi Steak House, Boema, D’Autore nu fac prostitutie gastronomica.
Ei is altceva. Dar ce v-am zis, oricum, e incredibil.
Iesiti din casa, daca va pasa. Clujul nu e jos gastronomic din cauza tarfelor din industrie, e jos pentru ca numele adevarate nu isi fac marketing cu maimute mari influenserite ineficiente, au demnitate. Si mai e jos pentru ca mancati cacaturi de genul croc misiu cu 79 de lei si beti latte cu macia din cur de pinguin cu 80 de lei.
Nu-s expert culinar, is client pasionat, platitor, dornic sa ma educ zi de zi, pentru ca hrana pentru suflet, in afara de carti, muzica si arta, trece si prin sternocleidomastoidian.
Liber la parerisme si injuraturi! Azi fac cinste!
PS: Sper ca nu ati uitat ca nevasta-mea, fara dorinte antreprenoriale, a absolvit la Roma – Italian Chef Academy – tri luni jumate munca, nu sa sa faca sefaaaaa, ci pentru pasiune.
https://vm.tiktok.com/ZNdxkcMDH/
Baaaa, Revesz de la safi la cutite, gestionar meniu de cacat la Selavi, intelegi? PASIUNEEE, baaa, popotarule!