Jos palaria

JOS PĂLĂRIA! Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă Cluj-Napoca, incluse în renumitul ghid Michelin

Muzeul Etnografic al Transilvaniei și Muzeul de Artă Cluj-Napoca au fost evaluate favorabil de către experții Michelin care au decis să le includă în renumitul ghid, atribuindu-le două stele.

Astfel, așezămintele muzeale clujene se numără printre cele doar 12 muzee din România selecționate pentru a fi introduse în paginile celebrului almanah anual dedicat turismului și gastronomiei, Ghidul Michelin.În ceea ce privește Muzeul Etnografic, acesta este recomandat pentru colecțiile sale importante și pentru expunerea sa modernă, fiind considerat unul dintre cele mai frumoase muzee de acest tip din România. Atenția este concentrată asupra expunerii tematice, structurată pe ocupațiile principale, dar și pe deosebita colecție de costume tradiționale din diferite colțuri ale țării. De cealaltă parte, Palatul Banffy, edificiu ce găzduiește întreaga zestre de picturi, repere grafice și de artă decorativă a Muzeului de Artă, impresionează prin arhitectura sa, având statutul de cel mai important monument baroc din România.

Anual, numărul celor care trec pragul celor două instituții muzeale clujene este într-o continuă creștere. În anul 2018, peste 67.000 de vizitatori din întreaga lume au admirat  valoroasele exponate găzduite de Muzeul Etnografic al Transilvaniei în timp ce peste 64.000 de persoane au trecut pragul Muzeului de Artă Cluj-Napoca.

Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj susține că parcul etnigrafic are un potențial foarte mare. 

„Noi am rămas la același nivel, tot 2 stele a primit muzeul și în ghidul anterior. Parcul etnografic are și el o stea. Eu cred că activitățile din ultima vreme din parcul etnografic au fost mai atractive pentru public, dar mă bucură și faptul că au fost acordate în continuare 2 stele. Cred că față de problemele care există, nu neapărat de administrare, dar față de faptul că e o clădire micuță, practic dezvoltată în jurul unei săli, nu e neapărat un start expozițional foarte generos. Cred că acesta este nivelul maxim la care se poate ajunge. În schimb, parcul etnografic are un potențial foarte mare și cred că acolo vor fi schimbări interesante în viitor”, declară pentru Ziar de Cluj, Tudor Sălăgean, directorul Muzeului Etnografic al Transilvaniei din Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *