Rautacisme

Jos pălăria, Mihai Fifor! E bună directiva cu uniformele poliţiştilor, dar în IPJ Cluj ar trebuie să existe excepţii!

Începând cu data de 5 august, dar cum în România ne conformăm mai greu, e de fapt începând cu 6 august, toţi angajaţii din Inspectoratele de Poliţie Judeţene vor fi obligaţi să se îmbrace în uniformă pe durata orelor de program. Adică toate fandositele de la birou, acelea care ne surprind cum, din salariul de 2.000 de lei, au doar haine brand-uite şi pantofi de la Jimmy Choo, împreună cu colegii lor de la SIC şi alte structuri din IPJ, revin la purtatul de uniformă.

Dacă până acum cei care intrau în IPJ Cluj în civil ca să stea la birou şi să caute pe internet filmuleţe cu colegii de la Rutieră ca să râdă de ei, că se credeau superiori, de mâine sunt şi ei vizibili și expuşi ochiului vigilent al societății. Problema este că, așa îmbrăcați în uniformă, lumea o sa îi confunde cu poliţiştii de teren şi poate o să îi oprească pe stradă în drum spre casă, ca să le ceară sfatul şi ajutorul. Atunci au să aibă și ei ocazia să se facă de râs. Poate mai temeinic decât agentul care în tura de noapte, în timp ce patrulează sau cere actele unui cetăţean ,se loveşte de bliţul de la camera celui oprit. Acum au să aibă ocazia să testeze și ei blitzul în ochi, mai ales fandosiţii care au prins locuri de birou pe vremea când acestea se dădeau pe ochi frumoşi.

Ceva bun poate ieși și din treaba asta cu purtatul obligatoriu de uniformă: ori plecaţi de ruşine că nu vă meritaţi uniforma, ori începeţi să vă comportaţi ca nişte poliţişti adevăraţi, nu secretare în asteptare pensiei.

Şi totuşi, în IPJ Cluj ar trebui să existe excepţii. Nu de altceva, dar au să murdărească uniforma prin simpla purtare. Căci sunt foarte mulţi poliţişti suspecţi în dosare penale, inculpaţi sau deja condamnaţi de minim o instanţă de judecată. Ei, pe ăia nu vreau să îi revăd în uniformă.

Pe poliţistul Bogdan Ursan (netrimis în judecată), care în urmă cu câteva luni a intrat inconştient într-o intersecţie, cu maşina de poliţie, cauzând un accident în care a murit o femeie nevinovată, chiar dacă l-aţi scos de pe teren şi l-aţi mutat la hârtii „până se clarifică dosarul penal”, tot nu aş vrea să îl revăd în uniformă, nici când merge acasa la soţie şi copii.

Nici pe cei din lotul şpăgarilor de la Rutieră, o parte din ei tot salvați prin „mutat la hârtii, până la clarificarea dosarului penal”. Nu-i vreau în uniformă pe: Robert Eduard Gălăţan, Cosmin Dacian Roşca, Ilie Cătinean (deși nu mai apare în dosar după refacerea rechizitoriului), George Tulbure (deși nu mai apare în dosar după refacerea rechizitoriului), Alin Tudor Mânzat, Todoruţ Rareş Ciprian, Mureşan Ioan, Sucală Vasile Adrian, Mureşan Radu Mihai, Soran Victor, Alb Dan Dorin, Lupaş Cătălin şi Alb Dan Dorin. Văzându-i în uniformă, lumea și-ar aminti instant cum cereau şpăgi şi se sfătuiau la tarife în funcţie de ce potențial de muls vedeau la „contravenient”.

Ministrul interimar, Mihai Fifor, declara că a dat această directivă pentru ca să se vadă prezenţa poliţistului în teren, aşa cum e el în uniforma de serviciu și, prin această prezență, să combată rata infracţionalităţii.

Slabe speranțe cu alde cei menționați mai sus și alții ca ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *