Justitie

ISJ Cluj cumpără tablete de aproape două milioane de la clienți ai DNA-ului

Scris de 49

Inspectoratul Școlar Județean Cluj a atribuit un contract de aproape două milioane de lei celor de la Elsaco Solution, o firmă deținută de câțiva ”clienți” ai  Direcției Naționale Anticorupție. Contractul s-a semnat în baza Programului Național ,,Educația în siguranță” înființat de Guvernul Orban prin Hotărârea nr. 756/2020, astfel că Elsaco Solution a devenit furnizorul oficial al ISJ Cluj de tablete electronice pentru elevi. 

În 19 noiembrie s-a semnat contractul cu numărul 12028 dintre Inspectoratul Școlar Județean Cluj și Elsaco Solution SRL. Valoarea totală a acestuia este de 1,8 milioane de lei, iar la licitație s-au înscris șase companii, Elsaco Solution fiind declarată ofertantul câștigător. 

„Obiectul contractului este reprezentat de livrarea a 1890 tablete necesare desfășurării activităților educaționale în mediul online. În acest sens livrarea contractului va include minim următoarele produse și servicii: 

• Tablete cu conectivitate internet 4G; 

• Livrarea produselor la sediul autorității contractante; 

• Asigurarea garanției produselor livrate, la sediul autorității contractante. 

Livrarea contractului va include minim următoarele servicii: 

– Livrarea echipamentelor furnizate; 

– Asigurarea serviciilor de date mobile (intenrnet) pentru fiecare tabletă livrată, pe o perioadă minimă de 12 luni, la volumul de date mobile precizate în oferta tehnică”, se arată pe E-licitație(vechiul SEAP).

Elsaco, DNA-ul și firmele

Noul furnizor al ISJ Cluj, Elsaco Solution SRL, face parte din grupul de la Botoșani Elsaco, alături de Elsaco Electronics. Compania care a intrat acum pe piața clujeană este patronată de Valeriu Iftime, Ovidiu Jitaru, Petru Parfenov și Doru Popa. La fel și Elsaco Electronics, care este personajul principal într-un rechizitoriu finalizat de cei de la Direcția Națională Anticorupție pentru „complicitate la abuz în serviciu după ce a emis 3 facturi fiscale aferente unor servicii de mentenanță, fără ca lucrarea să fie executată. Valoarea facturilor era de 1.156.525 de lei fără TVA”, după cum arată și cei de la Europa Liberă. 

Odată cu ancheta celor de la DNA, o parte din bunurile de pe Elsaco Electronics au fost puse sub măsura arestului preventiv, patronatul redobândindu-le în martie 2018. Dosarul a ajuns pe rolul instanțelor în ianuarie 2018 și în prezent încă se judecă la Tribunalul Botoșani. 

În 2017, Valeriu Iftime ocupă locul 294 din Top 300 Capital – Cei mai bogați români, cu o avere estimată la 20 – 22 milioane de euro. ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 16 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 16 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 1 day In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 1 day In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE