Justitie

Ioan Bene, cel mai controversat infractor al județului Cluj. Armata sa de avocați a dat peste cap sistemul juridic din România!

Scris de 722

Afaceristul clujean Ioan Bene, deja condamnat în două dosare: cel cu mită la Consiliul Județean Cluj și cel cu spălarea de bani de la București, este trimis în judecată din 2017 în dosarul cu șpaga dată către nimeni altu decât directorul Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj-Napoca, David Ciceo. Numele acestuia apare în zeci de acțiuni pe rolul instanțelor din Cluj-Napoca, Gherla și București. Judecătorii intră în sală și rămân șocați de procedurile întortochiate care l-au scăpat pe afacerist de închisoare. Cel mai recent termen de judecată din dosarul de la Cluj-Napoca a avut loc azi. Ședința a fost una ”simbolică”, încheiată cu „amânare”, ca de obicei. 

Citește și: Ioan Bene, greu de extrădat 3. Deși a fost arestat în Bari, noi știm ce se va întâmpla cu el

Tot sistemul juridic, ocolit de infractor cu succes

În vreme ce Statul Român a încercat fără succes să îl aducă pe Ioan Bene în țară pentru a fi încarcerat, Tribunalul Cluj așteaptă răspunsurile pe care infractorul Ioan Bene refuză să le dea: „ce face el mai exact în Italia?”, motiv pentru care dosarul cu David Ciceo bate pasul pe loc, respectând legea penală: „amână cauza din lipsă de procedură față de inculpatul Bene Ioan” – lună de lună. 

Potrivit legii din România, în cazul în care o persoană este trimisă în judecată și se află în alt stat, aceasta poate participa la termenele de judecată prin videoconferință. Întrebat dacă este de acord cu buna derulare a procesului în termenii menționați, Ioan Bene a refuzat cu vehemență. De altfel, procedura prevede ca în cazul în care acesta s-ar afla în libertate și se dovedește că nimic nu îl împiedică să participe la proces, judecată să se deruleze în lipsa sa. Drept urmare, judecătorul de la Tribunalul Cluj a emis o adresă către autoritățile din Italia pentru a se comunica starea și locația în care infractorul se află. Incertitudinea acestor informații pentru care s-a solicitat un răspuns oficial de la magistrații italieni este dată de mulțimea de proceduri demarate de armata de avocați contractați de către Bene. 

Pe lângă demersurile pe care aceștia le-au făcut știind că va fi condamnat în dosarul Mită la Consiliul Județean Cluj (Ioan Bene a plecat ”în vacanță”, fix înainte de sentința definitivă și avea deja relații comerciale în Italia, obținând privilegii de la statul european), acesta a sfidat complet sistemul juridic întorcându-se în Cluj-Napoca, fără a fi încarcerat pentru cei  4 ani de închisoare, dat fiind că a obținut recunoașterea sentinței în Italia, iar autoritățile de acolo i-au permis să circule liber în spațiul european pe durata executării pedepsei, în libertate, sub supraveghere. A fugit din nou înainte de încherea celuilalt dosar de la București, unde a primit încă 5 ani de închisoare, altfel riscând să fie băgat în penitenciar. 

Vezi și: Ioan Bene, dat în urmărire generală. Poliția îl caută pentru condamnarea de la București

În tot acest timp, dosarul în care este trimis în judecată alături de David Ciceo se mișca incredibil de lent. Când instanța stabilea un termen de judecată, Bene nu era de găsit. 

Vara aceasta Poliția Română a făcut un anunț pompos: Au fost capturați fugarii Ioan Bene și Alina Bica. Niciunul dintre ei nu a fost adus în țară. Amândoi și-au pus la punct actele și afacerile în Italia, astel încât să obțină beneficii de afaceriști importanți. 

Revenim la cel de-al doilea dosar de la Cluj, după 26 de termene încă se bate pasul pe loc. În încheiere, să nu uităm acuzațiile din acest dosar: 

Rechizitoriul trimis de către procurorii DNA către Tribunalul Cluj, în 2017, în cazul directorului general al Aeroportului Internațional Cluj, David Ciceo și a omului de afaceri Ioan Bene, arată modul în care cei doi, lucrând alături de fostul președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, au negociat realizarea fără forme legale a lucrărilor de extindere a pistei de către firma lui Bene și modul în care cei doi au încercat să acopere cu acte urmele unor lucrări deja executate. În schimbul acestui favor, David Ciceo ar fi primit un imobil de 764 de metri pătrați, trecut pe numele părinților.ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 9 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 11 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 11 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 11 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 12 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 12 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 13 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 13 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 14 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 15 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE