Din oras

Invatatoarea care ii persifla pe parintii ce nu cotizau la fondul clasei, anchetata intern. A aparut si un anunt comunist de elogiere a ei

Scris de 1,879

O comisie a Scolii “Ion Creanga” din Cluj-Napoca a cercetat situatia creata de atitudinea invatatoarei Vasilica Ion, care le-a trimis parintilor un mesaj in care ii ironizeaza si ii cearta pentru ca nu au cotizat cu 50 de lei pe semestru la fondul clasei si ca e “singura invatatoare din a carei clasa majoritatea parintilor refuza contributia”. ISJ nu a intrat inca in posesia deciziei, fiindca “avem alte prioritati”. In schimb, un ziar local publica un anunt semnat de un asa-zis reprezentant al parintilor, in care acestia se dezic de orice acuzatii si ridica in slavi “metodele de instruire, educare si implicare ale doamnei invatatoare Vasilica Rus”. 

Ancheta a fost initiata in urma aparitiei in 20 iunie a unui articol in Ziar de Cluj, pornind de la mesajul pe care invatatoarea l-a trimis parintilor din clasa. Agresiva si infumurata, aceasta le reprosa acestora ca au refuzat sa puna bani pentru fondul clasei.

“Fara prea multe introduceri, e o situatie pe care eu simt nevoia sa (ne-)o lamurim. Este vorba de Asociatia Parintilor Scolii si cele doua transe de cate 25 de lei/semestru cu care, optional si fara constrangere, fiecare dintre Dvs. ati contribuit sau nu”, isi incepe dascalita scrisoarea.

“Am inteles ca o parte (cea mai mare parte dintre Dvs.) nu doriti sa sustineti Asociatia, argumentand prin faptul ca de la conducerea scolii copiii Dvs nu au primit nimic”, a continuat ea.

Invatatoarea invoca apoi faptul ca si elevii clasei amintite au avut parte de manuale, diploma, reparatii si renovari ale baii sau ale salii de sport. Lista se lungeste cu “xerox-urile” din scoala, cu produsele de igiena sau alte cheltuieli ale scolii.

“Tabla interactiva care se gaseste la alti elevi, in alte clase? Am convingerea ca parintii din clasele respective nu se trag de maneca si contribuie cu seriozitate la cheltuielile clasei, pe care, de fapt,  fiecare clasa si parintii de acolo le suporta”, a mai scris Vasilica Rus.

Seful Inspectoratului Judetean Cluj a declarat atunci ca 80% din aceste cazuri se intampla din cauza parintilor, insa a anuntat ca se va face o ancheta in cauza.

“Ancheta s-a finalizat, inca nu am primit concluziile. Acestea pot fi trimise, legal, in 30 de zile de la declansarea verificarilor. E vorba de o acheta interna, consiliul administrativ numeste o comisie care sta de vorba cu invatatoarea acuzata, cu parintii si cei implicati. Nu stim inca ce s-a decis, va dati seama ca avem alte prioritati acum”, a declarat astazi Cuibus. 

Tot astazi, ziarul Faclia a publicat un anunt care are titlul “Comunicat de dezmintire”, care la inceput vorbeste in numele “Comitetului de parinti ai clasei a II-a C de la Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” Cluj-Napoca, ales in unanimitate prin vot de catre parintii prezenţi la sedinta, conform procesului verbal incheiat la inceputul anului scolar 2013-2014”, dar la final e semnat de un “Reprezentant Comitet Parinti clasa a II-a C, Scoala Gimnaziala “Ion Creanga” Cluj-Napoca”. 

Astfel, asa-zisul comitet “se dezice de toate afirmatiile publicate”. 

“Comitetul de parinti, reprezentanti ai parintilor, declaram ca nu am fost obligati sa contribuim la Asociatia Parintilor Scolii. De comun acord am considerat sa donam, fiecare la alegere, o suma modica care sa fie utilizata in procesul educational al copiilor nostri”, se arata in anunt. 

Astfel, semnatarii anuntului o contrazic pe invatatoarea care a declarat, negru pe alb, ca e vorba de suma de 50 de lei pe semestru.

De asemenea, semnatarii asa-zisului comunicat au tinut sa se declare “multumiti de metodele de instruire, educare si implicare ale doamnei invatatoare Vasilica Rus”. 

“Ne bucuram de performantele scolare ale copiilor nostri, precum si de nenumaratele activitati extrascolare organizate pe parcursul celor doi ani scolari”, se incheie anuntul. 

Cei care au redactat textul contrazic, din nou, afirmatiile invatatoarei care sugera ca nu toti elevii ar fi atat de performanti cum cred parintii.

“Sunteti nemultumiti de rezultatele copiiilor Dvs? Tin sa va spun ca FB-ul copiilor poate sa apara pe linie in catalog si carnete, iar cei care le primesc sa nu fie, pur si simplu, de FB”, a tinut ea sa sublinieze.

“Cel putin o parte dintre Dvs ar trebui sa va intrebati, atat de obiectiv cat poate fiecare, care sunt motivele reale si adevarate (nu cele prin care fiecare isi vede copilul cel mai grozav si mai destept, cand deseori nu e cazul) ale rezultatelor/calificativelor mici, decat – mai mult sau mai putin explicit – mesajul pe care il transmiteti sa fie “borcanul in capul invatatoarei””, a mai scris Vasilica Rus.

Reamintim ca invatatoarea invoca si faptul ca si elevii clasei amintite au avut parte de manuale, diploma, reparatii si renovari ale baii sau ale salii de sport. Lista se lungeste cu “xerox-urile” din scoala, cu produsele de igiena sau alte cheltuieli ale scolii.

“Tabla interactiva care se gaseste la alti elevi, in alte clase? Am convingerea ca parintii din clasele respective nu se trag de maneca si contribuie cu seriozitate la cheltuielile clasei, pe care, de fapt,  fiecare clasa si parintii de acolo le suporta”, a mai scris Vasilica Rus.

Subliniem ca scopul articolului publicat de Ziar de Cluj a fost de a reclama tonul dascalitei, faptul ca le reproseaza arogant parintilor ca nu au cotizat la fondul scolii, in conditiile in care legea ii interzice sa se implice in aceasta problema. Insusi mesajul ei contrazice argumentele din incercarea lipsita de etica a parintilor implicati in publicarea anuntului din Faclia, avantati sa ii spele imaginea cu laude, ca in vechiul regim, fara sa incerce sa ne contacteze in prealabil.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 16 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 18 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 21 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 21 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 21 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 21 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 21 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 24 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 24 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 1 day General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 1 day Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE