In vizor

Institutul Inimii din Cluj a sistat internările după ce doi pacienți diagnosticați cu coronavirus au murit

Institutul Inimii din Cluj a oprit toate internările și va prelua doar urgențele, asta după ce în cadrul spitalului au fost depistate 11 cazuri de coronavirus, 9 pacienți și două cadre medicale. Doi dintre pacienți au decedat. 

„S-a dispus sistarea internărilor şi a internărilor programate la Institutul Inimii. Ca o măsură de prevenire a răspândirii COVID s-au oprit şi internările programate şi la chirurgia cardio-vasculară, singurul astfel de centru din regiunea noastră, dar urgenţele se tratează, fără internare însă. Urgenţa medicală se tratează şi au loc intervenţii chirugicale, indiferent dacă vorbim de chirurgie sau cardiologie”, a declarat Florin Crişan, managerul Institutului Inimii din Cluj, citat de mediafax.ro

Ziar de Cluj atrăgea atenția asupra unui posibil focar de infecție la Institutul Inimii, după ce și la Institutul Oncologic au fost depistate din nou mai multe cazuri de coronavirus.

În 14 iunie, prefectul Mircea Abrudean anunța că au fost depistate 4 cazuri, iar testele făcute personalului medical au fost negative.

Citește și:

Focar de coronavirus și la Institutul Inimii din Cluj? Patru pacienți au fost depistați pozitiv cu COVID-19

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *