Din oras

ÎNMORMÂNTAREA TRECUTĂ LA ÎNTREȚINERE. Un tânăr a rămas șocat când a primit factura la întreținere

Un tânăr din Cluj a primit factura la întreținere și a observat că, pe lângă celelalte sume normale, i-a fost adăugată o sumă pentru ”ajutor de înmormântare”. Recent murise o femeie care stătea la două blocuri distanță, iar administratorul a adăugat o sumă drept ajutor de înmormântare.

”Bună. Voiam să vă întreb și pe voi deoarece nu am mai auzit de asta și poate am trăit eu sub bananier. Vi se pare normal ca eu chiriaș de patru luni (irelevant și dacă eram de patru ani sau de doi zile numa) să cotizez prin factura blocului înmormântarea cuiva de la 2 scări distanță?

Mi-a venit azi factura și m-am trezit în ultimul rand cu o ceva nou de m-a lăsat mască. Vă las poza mai jos.

Țin să menționez ca nu am fost întrebați sau ceva. Ne-am trezit numa cu acest adaos în factură. Nu e vorba de bani, ca nu-i mult, e vorba ca nu e ok sa adaugi in facturi la oameni cotizatii la înmormântarea de la o vecină cu două scări distanță.

Chiar sunt curios ce parere aveti despre aceasta chestie. Și da, ați ghicit, întâmplarea e în Cluj, unde altundeva oricum? Orașul tuturor posibilităților.” – a scris tânărul pe un grup de Facebook, unde a lăsat, ca dovadă, factura pe care o primise.

Sunt două aspecte:

  • Administratorul trebuia să meargă la CNPP și să ceară ajutorul de inmormîntare care acum a ajuns la aproape 7000 lei. Dacă nu ajungea, putea cere, pe bază de tabel nominal, de la vecini să contribuie fiecare cu cât poate.

Sau:

  • Este posibil să fi fost o situație de forță majoră pe care numai vecinii o puteau debloca. Pe de altă parte Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari este suveran asupra acestui tip de cheltuieli. Dacă s-a decis în CEx că e nevoie de această cheltuială, atunci cheltuiala se plătește, nu se discută. Chiriașul trebuie să se plângă proprietarului și proprietarul să participe la ședințele asociației si dacă vrea să schimbe ceva, n-are decât să candideze la un loc în CEx.

Numai că în Cluj (unde e fain) chiriașii supt pentru proprietari ceea ce și proprietarii sunt pentru stat: niște portofele de muls.

Orașul care nu e pentru profit, ci pentru oameni, de 5 bani și vorbele azvârlite pe gură de Boc, orașul Urbanismului de Cumetrie!