Din oras

ÎNMORMÂNTAREA TRECUTĂ LA ÎNTREȚINERE. Un tânăr a rămas șocat când a primit factura la întreținere

Scris de 975

Un tânăr din Cluj a primit factura la întreținere și a observat că, pe lângă celelalte sume normale, i-a fost adăugată o sumă pentru ”ajutor de înmormântare”. Recent murise o femeie care stătea la două blocuri distanță, iar administratorul a adăugat o sumă drept ajutor de înmormântare.

”Bună. Voiam să vă întreb și pe voi deoarece nu am mai auzit de asta și poate am trăit eu sub bananier. Vi se pare normal ca eu chiriaș de patru luni (irelevant și dacă eram de patru ani sau de doi zile numa) să cotizez prin factura blocului înmormântarea cuiva de la 2 scări distanță?

Mi-a venit azi factura și m-am trezit în ultimul rand cu o ceva nou de m-a lăsat mască. Vă las poza mai jos.

Țin să menționez ca nu am fost întrebați sau ceva. Ne-am trezit numa cu acest adaos în factură. Nu e vorba de bani, ca nu-i mult, e vorba ca nu e ok sa adaugi in facturi la oameni cotizatii la înmormântarea de la o vecină cu două scări distanță.

Chiar sunt curios ce parere aveti despre aceasta chestie. Și da, ați ghicit, întâmplarea e în Cluj, unde altundeva oricum? Orașul tuturor posibilităților.” – a scris tânărul pe un grup de Facebook, unde a lăsat, ca dovadă, factura pe care o primise.

Sunt două aspecte:

 • Administratorul trebuia să meargă la CNPP și să ceară ajutorul de inmormîntare care acum a ajuns la aproape 7000 lei. Dacă nu ajungea, putea cere, pe bază de tabel nominal, de la vecini să contribuie fiecare cu cât poate.

Sau:

 • Este posibil să fi fost o situație de forță majoră pe care numai vecinii o puteau debloca. Pe de altă parte Comitetul Executiv al Asociației de Proprietari este suveran asupra acestui tip de cheltuieli. Dacă s-a decis în CEx că e nevoie de această cheltuială, atunci cheltuiala se plătește, nu se discută. Chiriașul trebuie să se plângă proprietarului și proprietarul să participe la ședințele asociației si dacă vrea să schimbe ceva, n-are decât să candideze la un loc în CEx.

Numai că în Cluj (unde e fain) chiriașii supt pentru proprietari ceea ce și proprietarii sunt pentru stat: niște portofele de muls.

Orașul care nu e pentru profit, ci pentru oameni, de 5 bani și vorbele azvârlite pe gură de Boc, orașul Urbanismului de Cumetrie!ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Din oras
  Mașina de vot a lui Boc a fost convocată în ședință extraordinară. S-a votat, dar s-a și adoptat (și, viceversa)
 • Acum 8 hours Politica
  În următoare ședință de Consiliu Județean se prefigurează la vot scumpiri la salubritate?
 • Acum 9 hours Justitie
  SĂ APĂRĂM PLAGIATUL CU DINȚII. Ai Justiției, firește: În apărarea onoarei nereperate, Lucian Bode mai deschide un proces la București
 • Acum 9 hours Editorial
  Mult prea competentul Lucian Bode ar trebui să-și dea demisia. Dar este atâta de ratat ca om și profesie încât ”sistemul” nu poate găsi unul mai bun
 • Acum 9 hours Sanatate
  N-A PLECAT, NU S-A ASCUNS: În noul raport COVID, crește numărul de infectări și se raportează zeci de decese în doar câteva zile
 • Acum 10 hours In vizor
  Curtea de Conturi a găsit abateri financiare de peste 9 milioane lei la Primăria Cluj-Napoca. Mai pune Boc un milion de la el și-i dă la ”U” Cluj
 • Acum 11 hours Sport
  ”U” Cluj primește 10 milioane de lei, bani publici nerambursabili, de la Primărie
 • Acum 11 hours In vizor
  Cum încearcă PSD și PNL să scape de cartoful fierbinte al pensiilor nesimțite, cunoscute în ”famiglie” drept ”speciale”
 • Acum 12 hours Jos palaria
  NU ARATĂ RĂU: Muzeul de Istorie a Farmaciei se pregătește de deschidere
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Headhunter-ii, târgurile de cariere şi platformele de recrutare îţi vând ceva. Astăzi este munca remote. Mâine săptămâna de patru zile. Poimâine, pensia la 45 de ani. Ai grijă ce cumperi!
 • Acum 13 hours Eveniment
  SIMULARE BAC: Elevii dau astăzi proba scrisă la Limba română
 • Acum 13 hours Politica
  Marcel Ciolacu: ”PNL nu e prea confortabil în acest moment în sondaje le opinie, dar e problema dânşilor, nu e problema noastră”
 • Acum 14 hours Din oras
  CHIRII A LA ”E FAIN LA CLUJ”: Cu buda lângă aragaz, arome ca la ”mama acasă”…
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE