Din oras

Inflație la „taxele” cerșetorilor, cu ocazia TIFF-ului. Milogii au tarif fix de 5 lei

Scris de 661

În Cluj-Napoca, nici cerșetoria nu mai e ce a fost. Se schimbă tarifele când orașul e angrenat într-un eveniment care adună oameni și din afara țării. 
De la clasicul tarif de 1 leu, cerșetorii care umblă pe străzile orașului au sărit la suma fixă de 5 lei pe care o pretind fără să negocieze de la cei cărora le întind mâna.

Un bucureștean, care participă la TIFF, a scris pe Facebook o întâmplare cu un cerșetor viclean, care avea tarif fix.

„Ieri ( miercuri – n.r.) am avut parte de o întâmplare ciudată. M-a abordat în Cluj un cerșetor, care fără nicio ezitare mi-a cerut 5 lei. Sumă fixă, fără drept de apel. L-am întrebat dacă nu ar fi mai eficient să ceară 1 leu, pentru că ar avea mai multe șanse de izbândă. Răspunsul lui a făcut toți banii (cei 5 lei pe care nu i-a primit): Nu domnu’ că acuma-i festival…”, a scris Ioan I.

Se pare că și alți membri din „breasla” cerșetorilor au început să ceară tariful de 5 lei, în perioada festivalului, fără să se mulțumească cu mai puțin. Un alt bărbat s-a confruntat cu aceeași cerere dubioasă de la o femeie care apelează la mila clujenilor. Internautul a povestit că i-a întins femeii 1 leu, iar ea s-a indignat și i-a spus: „Ce să fac cu 1 leu amărât, măcar 5”.  

cersetori

Viața în Cluj-Napoca, un oraș elitist care găzduiește atâtea evenimente, nu este roz pentru cei cu o stare financiară precară. Amărâții profită de orice ocazie ca să primească un ban în plus. 

Se pare că TIFF-ul a scos la lumină multe nereguli „dosite” de municipalitate ca să dea bine în fața străinilor care vin la noi, dintre care amintim: haosul rutier, autobuze și troleibuze care întârzie prea mult, și nu în ultimul rând, înflorirea cerșetoriei. Poliția Locală ce păzește cu ocazia TIFF? ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 8 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 11 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 14 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 14 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 16 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 16 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 16 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 17 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 17 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 19 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 20 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE