Din oras

Inflație la „taxele” cerșetorilor, cu ocazia TIFF-ului. Milogii au tarif fix de 5 lei

În Cluj-Napoca, nici cerșetoria nu mai e ce a fost. Se schimbă tarifele când orașul e angrenat într-un eveniment care adună oameni și din afara țării. 
De la clasicul tarif de 1 leu, cerșetorii care umblă pe străzile orașului au sărit la suma fixă de 5 lei pe care o pretind fără să negocieze de la cei cărora le întind mâna.

Un bucureștean, care participă la TIFF, a scris pe Facebook o întâmplare cu un cerșetor viclean, care avea tarif fix.

„Ieri ( miercuri – n.r.) am avut parte de o întâmplare ciudată. M-a abordat în Cluj un cerșetor, care fără nicio ezitare mi-a cerut 5 lei. Sumă fixă, fără drept de apel. L-am întrebat dacă nu ar fi mai eficient să ceară 1 leu, pentru că ar avea mai multe șanse de izbândă. Răspunsul lui a făcut toți banii (cei 5 lei pe care nu i-a primit): Nu domnu’ că acuma-i festival…”, a scris Ioan I.

Se pare că și alți membri din „breasla” cerșetorilor au început să ceară tariful de 5 lei, în perioada festivalului, fără să se mulțumească cu mai puțin. Un alt bărbat s-a confruntat cu aceeași cerere dubioasă de la o femeie care apelează la mila clujenilor. Internautul a povestit că i-a întins femeii 1 leu, iar ea s-a indignat și i-a spus: „Ce să fac cu 1 leu amărât, măcar 5”.  

cersetori

Viața în Cluj-Napoca, un oraș elitist care găzduiește atâtea evenimente, nu este roz pentru cei cu o stare financiară precară. Amărâții profită de orice ocazie ca să primească un ban în plus. 

Se pare că TIFF-ul a scos la lumină multe nereguli „dosite” de municipalitate ca să dea bine în fața străinilor care vin la noi, dintre care amintim: haosul rutier, autobuze și troleibuze care întârzie prea mult, și nu în ultimul rând, înflorirea cerșetoriei. Poliția Locală ce păzește cu ocazia TIFF? 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *