Din oras

Inflație la „taxele” cerșetorilor, cu ocazia TIFF-ului. Milogii au tarif fix de 5 lei

Scris de 661

În Cluj-Napoca, nici cerșetoria nu mai e ce a fost. Se schimbă tarifele când orașul e angrenat într-un eveniment care adună oameni și din afara țării. 
De la clasicul tarif de 1 leu, cerșetorii care umblă pe străzile orașului au sărit la suma fixă de 5 lei pe care o pretind fără să negocieze de la cei cărora le întind mâna.

Un bucureștean, care participă la TIFF, a scris pe Facebook o întâmplare cu un cerșetor viclean, care avea tarif fix.

„Ieri ( miercuri – n.r.) am avut parte de o întâmplare ciudată. M-a abordat în Cluj un cerșetor, care fără nicio ezitare mi-a cerut 5 lei. Sumă fixă, fără drept de apel. L-am întrebat dacă nu ar fi mai eficient să ceară 1 leu, pentru că ar avea mai multe șanse de izbândă. Răspunsul lui a făcut toți banii (cei 5 lei pe care nu i-a primit): Nu domnu’ că acuma-i festival…”, a scris Ioan I.

Se pare că și alți membri din „breasla” cerșetorilor au început să ceară tariful de 5 lei, în perioada festivalului, fără să se mulțumească cu mai puțin. Un alt bărbat s-a confruntat cu aceeași cerere dubioasă de la o femeie care apelează la mila clujenilor. Internautul a povestit că i-a întins femeii 1 leu, iar ea s-a indignat și i-a spus: „Ce să fac cu 1 leu amărât, măcar 5”.  

cersetori

Viața în Cluj-Napoca, un oraș elitist care găzduiește atâtea evenimente, nu este roz pentru cei cu o stare financiară precară. Amărâții profită de orice ocazie ca să primească un ban în plus. 

Se pare că TIFF-ul a scos la lumină multe nereguli „dosite” de municipalitate ca să dea bine în fața străinilor care vin la noi, dintre care amintim: haosul rutier, autobuze și troleibuze care întârzie prea mult, și nu în ultimul rând, înflorirea cerșetoriei. Poliția Locală ce păzește cu ocazia TIFF? ULTIMA ORĂ

 • Acum 38 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 39 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE