In vizor

Incompetența procurorilor clujeni. De țeparul cu chiriile pentru UNTOLD, ”geamănul” lui Traian Onuc, se știa de ani buni. Pe cine așteptați să-l aresteze?

Cristian Sorin Lung este o vedetă cu notorietate în Cluj-Napoca. De ce? Pentru că locul său era la închisoare de mult. N-a intrat, dar săptămâna aceasta presa primește un comunicat că a fost reținut. Atât s-a putut. După zeci de persoane țepuite de acest individ, cu o reputație infracțională de la majorat încoace, într-un final Cristian Sorin Lung a stat reținut 24 de ore. Atât. Ce lipsește din comunicat e o notă explicativă pentru incompetența magistraților clujeni.

Cristian Sorin Lung este momentan un client al sălilor de judecată, iar victimele sale umblă pe la procurori cu denunțuri. Ca un scurt istoric, NCN a colaborat, în 2010, cu cei de la Biroul de Investigații Criminale Cluj și i-au făcut flagrant într-un dosar de trafic de organe (link). În 2017, Ziar de Cluj publică un material în care explică infracțiunile comise de Lung ( Fals proprietar căutat pentru o că a dat ţeapă cu „chirie de Untold”).

Ulterior, în aprilie 2019, Cristian Sorin Lung a fost trimis în judecată pentru înșelăciune, aceeași practică de țeapă imobiliară. Împotriva lui Sorin Lung nu s-a luat măsura arestului preventiv, nici în speța cu traficul de organe și nici în dosarul de înșelăciune din primăvară.

E un fel de Florea Ianson Traian ( actualmente Traian Onuc), un alt țepar care e lăsat în libertate pentru ca să mai dea alte țepe. (vezi și: SEMNAL DE ALARMĂ PENTRU CLUJENI! Traian Onuc nu se oprește! Sute de persoane au căzut în capcana țeparului imobiliar și au rămas fără mii de euro. Poliția ce păzește?)

Acum, cei de la IPJ Cluj au făcut paradă cu un comunicat special: au reținut un bărbat în vârstă de 34 de ani, care PE PERIOADA UNTOLD (în patru zile) a reușit să dea peste 20 de țepe în valoare de peste 30.000 de lei.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca au identificat şi reţinut pentru 24 de ore un bărbat de 34 de ani din municipiul Cluj-Napoca, judeţul Cluj.

Bărbatul este cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune (21 de acte materiale), faptă prevăzută şi pedepsită de Codul penal.

În fapt, bărbatul este bănuit că în perioada  27 ianuarie a.c. – 24 iunie a.c., folosind anunţuri prin internet privind închirierea unor apartamente cu ocazia festivalului Untold 2019, a indus în eroare mai multe persoane de la care a încasat diverse sume de bani, promiţându-le închirierea unor apartamente pe perioada festivalului.

La momentul în care părţile vătămate s-au prezentat la adresa respectivă, folosindu-se de diferite pretexte mincinoase, bărbatul nu le-a mai pus la dispoziţie apartamentele.Prejudiciul cauzat de acesta se ridică la suma 30551 de lei şi 550 de euro şi nu a fost recuperat”, se arată în comunicatul IPJ Cluj. 

Ghiciți personajul: același Sorin Cristian Lung. 

Cum sa nu își primească eticheta de incompetență o instituție care știa de activitatea infracțională a țeparului? 

Într-adevăr, atribuțiile polițiștilor sunt limitate. Drept dovadă, l-au reținut ieri pe Lung și dosarul a fost preluat de un procuror, care într-un mod fenomenal dispune ca Sorin Lung rămane în libertate sub măsura controlului judiciar, deși se știa clar că e un infractor notoriu. 

Cam de câte țepe e nevoie pentru a-l aresta pe Lung? Sau de câte dosare penale? 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *