In vizor

În zona Făget se prefigurează un nou centru de agrement cu piscină exterioară

Consiliul Local Cluj-Napoca a aprobat Planul Urbanistic Zonal și Planul Urbanistic de Detaliu pentru un nou centru de agrement în locația Colonia Făget nr. 12.

Beneficiarul acestei hotărâri este Huszak Ioan Paul, un om de afaceri din Maramureș. Înălțimea maximă admisă pentru construcțiile din noul centru de agrement este de trei niveluri supraterane, accesul se va face din Drumul Sfântul Ioan, iar în P.U.D. este prevăzută și o piscină exterioară.

Perioada de valabilitate a documentației aprobate este de 5 ani. Terenul este situat la limita dintre Pădurea Făget și Colonia Făget, suprafața de 5 981 mp fiind în proprietate privată.

Prin P.U.Z. se propune dezvoltarea zonei prin realizarea unui complex de agrement pentru public cu spații pentru alimentație publică, centru spa și piscină exterioară.

În zonă nu există în prezent rețea publică de canalizare, aceasta realizându-se în sistem individual, cu microstații de epurare. Există, în schimb, celelalte utilități necesare, rețelele de apă și curent.

Huszak Ioan Paul este asociat în firma Paem Transilvania Trans SRL, alături de Huszak Emanuela Anna și Huszak Gheorghe, care este și administrator. Firma are ca obiect de activitate lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor și are sediul în Vișeu de Sus, Maramureș. Firma avea în anul 2018 un număr de 9 angajați, o cifră de afaceri de 558 103 euro, un profit net de 88 509 euro, dar și datorii de 313 162 euro.

Vechea pădure Făget se transformă în altceva

Conform unei hotărâri de Consiliu Local din luna aprilie a acestui an, și vechiul camping Făget se va transform într-un complex turistic și de agrement. Centrul se va întinde pe o suprafață de peste 33.000 de mp, va avea o zonă VIP, piscină, centru spa și de cazare, terenuri de tenis, terasă, sală de evenimente și chiar și o capelă pentru ceremonii.

Citește și: Campingul Făget se va transforma în centru turistic și de agrement

Așadar, vechea pădure a clujenilor, luată la ochi de investitorii imobiliari, se va transforma încet, dar sigur, într-o zonă de agrement cu piscine și terenuri de sport, plus vile rezidențiale. Vom avea noi locuri de distracție vara, dar mai puține zone verzi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *