De cartier

În timp ce administrația inaugurează străzi smart, parcurile din cartiere rămân în delăsare

Situație jenantă pentru administrația locală clujeană, ai cărei reprezentanți au fost antrenați recent în câteva etape de inaugurări pompoase, fie că ne referim la noul parc „Între Lacuri” ori la strada smart Molnar Piuariu, răstimp în care alte zone de agrement din același cartier zac în delăsare.

Astfel, dincolo de imaginile idilice reflectate adesea de Primăria Cluj-Napoca în mediul virtual, ori de înșiruirea sumelor alocate pentru diverse domenii și sectoare de activitate, de la sport la sistemul sanitar, zonele de agrement din Gheorgheni ori chiar din proximitatea noului parc inaugurat la finalul stării de urgență de către edilul Emil Boc, Parcul „Între Lacuri”, alte parcuri din același cartier continuă să fie neglijate de către administrația locală. 

„Domnule primar în timp ce dumneavoastră inaugurati parcuri noi în cartierul Între Lacuri, în același cartier avem un parc care se deteriorează.

De mai bine de o lună, două din panourile de baschet au fost luate jos, iar la cele rămase copiii stau la coadă pentru a se juca.

Am făcut mai multe sesizări legate de acest lucru, dar nu am văzut nici un progres în remedierea problemei”, notează Cosmin D. pe pagina sa de socializare. 

Emil Boc, inaugurare Parc Între Lacuri, mai 2020

CITEȘTE ȘILa 2 luni de la inaugurare, noul parc „Între Lacuri” a devenit o mlaștină

La câteva străzi distanță, din același cartier, situația contrastează dur cu imaginile promovate de administrația locală. 

Zona de agrement este în delăsare, cu coșuri de baschet deteriorate, băncuțe mai puțin smart și teren degradat. 

Dincolo de ședințele foto realizate de reprezentanții Primăriei la noile obiective date în folosință clujenilor, unde lucrările continuă după vizitele oficiale, zonele de agrement și parcurile din cartiere nu au mai încăput în atenția administrației locale, așteptând noua strategie prin care Primăria Cluj-Napoca își propune intervenția în cartierele orașului pentru îmbunătățirea condițiilor de trai, până în 2030. 

Altfel, situația din cartiere contrastează puternic cu imaginea din centrul orașului, cultivată constant de reprezentanții administrației locale în mediul online.  

CITEȘTE ȘIMolnar Piuariu, prima stradă smart din România, prost reabilitată

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sursa foto: cosminduma/facebook.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *