Rautacisme

În prag de primăvară, Primăria achiziționează de la Primărie servicii de deszăpezire cu circa 20 000 de lei

Scris de 145

Fiindcă omul politic liberal gospodar își face vara sanie și iarna car, Primăria păstorită de Emil Boc achiziționează servicii de deszăpezire la jumătatea lunii februarie.

Serviciul Public de Interes Local pentru Administrarea Parcărilor din cadrul Primăriei contractează, cu 20.756,40  RON (4.197,71  EURO) serviciile de deszăpezire oferite de Regia Autonomă a Domeniului Public Cluj-Napoca, structură aflată în subordinea Primăriei Cluj-Napoca. Practic, o mână a municipalității deszăpezește pe alta, acum, în prag de primăvară.

În ce constă serviciile de deszăpezire achiziționate de Primărie de la Primărie?

„1. Curăţat manual zăpada; transportat zăpada de pe obiectiv (1 intervenție/locație) – preț unitar 0,25 lei/mp (parkingul Primăverii f.n. -1952 mp, parkingul Mehedinți nr. 58A -1417 mp, parkingul Băisoara nr. 1-3-1933 mp, parkingul Fabricii nr. 4 -1555 mp, parkingul Mehedinți-Negoiu f.n. -1416,99 mp).

2. Curăţat mecanizat zăpada și gheața; transportat zăpada de pe obiectiv (1 intervenție/locație) – preț unitar 0,40 lei/mp (parkingul Primăverii nr. 20 -84 mp, parkingul Primăverii nr. 8 -120 mp, parkingul Mogoșoaia nr. 9-96 mp, parcarea cu barieră din Piața Unirii – 2266 mp, parcarea cu barieră din Piața Mihai Viteazu – 1836 mp, parcarea cu barieră din Piața Cipariu -2356 mp și parcarea de pe strada Năvodari -5000 mp)

3. Curăţat mecanizat zăpada și gheața; transportat zăpada de pe obiectiv (1 intervenție/locație) – preț unitar 0,25 lei/mp (parking Hașdeu – 400 mp).

4. Acțiune combatere polei – În caz de nevoie, parcările din P-ța Unirii, P-ța Cipariu, P-ța M.Viteazu). Materialul folosit – clorura de calciu – formă solidă – 6458 mp, preț unitar 2,15 lei/mp”

Achiziția este una neobișnuită în Clujul în care primarul Emil Boc ne explica, în ianuarie, întrebat la radio ce facem cu gheața, că „Gheața… se sparge! Sau se topește!”

Dacă, în toiul iernii, în zilele geroase, am putut aștepta înzăpeziți, zile la rând, să se topească de la sine zăpada și gheața, poate că ar trebui și acum, când primăvara ne bate la ușă, să lăsăm natura să își urmeze cursul și gheața să se topească singură, la soare. Până la urmă, banii publici pot fi folosiți mult mai util, eventual, pentru o alocare nerambursabilă către un ONG pentru un proiect cultural a la Cluj.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours PubliNews
  Mai multe branduri s-au alăturat campaniei Winter Sale din Iulius Mall Cluj, iar reducerile ajung până la 70%!
 • Acum 6 hours Politica
  Marcel Ciolacu după reținerea lui Pițurcă: ”Cred că nu va fi singurul caz!”
 • Acum 10 hours General
  L-A PUS LA LOC, PROBABIL CA SĂ-L POATĂ DA ÎNAPOI JOS, DAR DE DATA ACEASTA, “CU RESPECT”. Iuliu Maniu a revenit pe soclu
 • Acum 10 hours Politica
  “DOTTORE” LA “DOTTORE”, NU CRITICĂ “DOTTORATUL”. Ciucă despre acuzațiile de plagiat la adresa lui și a lui Lucian Bode: “Lăsăm să se desfășoare procesele din justiție”
 • Acum 10 hours Politica
  MINCIUNA, BOALĂ PROFESIONALĂ ÎN FAMILIA LIBERALĂ: Ligia Deca le-a spus liderilor PNL că Legile educației ar fi stat deja în consultare și că trebuie aprobate până în luna iunie pentru a nu pierde bani din PNRR. În realitate, proiectele nici acuma nu sunt publice!
 • Acum 10 hours In vizor
  În 2020, lui Piţurcă Jr. i se fluidizau în conturi 11 milioane de lei din conturile Ministerului Apărării. Luni, măştile neconforme din acel contract, l-au verticalizat pe Piţurcă Sr. direct în poartă la DNA
 • Acum 11 hours Din oras
  AICI SUNT VOTURILE DUMNEAVOASTRĂ: Primăria plătește 14 milioane de lei compensaţie pentru căldură clujenilor
 • Acum 11 hours Politica
  PSD își face planurile pentru preluarea conducerii Guvernului: puncte “fierbinți” în relația cu PNL
 • Acum 11 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Campanie pe #Clujul_Civic: “Haideți să îi încălțăm pe micuții de la Pata Rât. Eu pot trăi fără 100 de lei în portofel, dar ei cum pot trăi fără încălțăminte?!”
 • Acum 12 hours In vizor
  Din 2014 suntem anunţaţi că se va putea ateriza şi “cu ceraceaful pus pe geam” pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca. Banii ăia s-au topit ca şi o ceaţă. Acum suntem “ameninţaţi” cu un nou sistem ultra-modern. BONUS: care este diferenţa dintre cei 150 de metri din 2014 şi cei 150 de metri din 2023? S-a devalorizat şi metrul de atunci?
 • Acum 12 hours In vizor
  Cum arată un proiect european la Dej. Apa din rigole refulează prin canalizare în casele oamenilor
 • Acum 13 hours In vizor
  VAL DE REVOLTĂ LA CLUJ DUPĂ CE STATUIA LUI IULIU MANIU A FOST TRATATĂ CA UN DEŞEU: “Spargerile de asfalt, rebordurările continuă în Cluj fără ruşine”. Constatăm că Boc nu ştie ce să mai mintă
 • Acum 14 hours Din oras
  DE CE NU NE MIRĂ? După ce a pus monopol pe Cluj, Supercom își dă arama pe față: tarifele aproape s-au dublat, dar gunoiul nu e ridicat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE