Euroderutatul Rareș Bogdan ne anunță momentul în care se va rupe relația dintre PNL și PSD. „Nu voi accepta!”, ne zice. Să nu cumva să credeţi că nu va accepta să treacă 30 de zile fără ca pensiile nesimţite să nu fie anulate!
Dacă mai aveţi timp să citiţi declaraţii de genul „tună şi fulgeră”, „dă decisiva”, „detonează nucleara” şamd, citiţi şi ce susţine euroderutatul Rareş Bogdan, cel mai vizionar dintre politicienii actuali, cel care vedea „peneleu’ milenar sub conducerea înţeleaptă, dar fermă a lui Florin #Echipa_Câştigătoare Cîţu. Dacă nu, nu.
Vă fac eu un rezumat: momentul cu „decisiva”, cu „nucleara” şi „tunatul şi fulgeratul” pe divorţ de USL 2.0 va fi când PSD va vrea să-şi propună candidatul pe prezidenţiale, în detrimentul candidatului PNL.
Nu ştiu dacă să râd, sau să-mi plâng de milă citind ce poate să scoată pe gură Rareş Bogdan (citez): „Am un acut simț al ridicolului și al responsabilității în același timp. Nu mă consider, astăzi, suficient de bine pregătit pentru a aspira și nici nu am indecența de a aspira la funcția prezidențială. Astăzi sau peste un an sau peste doi. Nu exclud că în viața asta, sunt tânăr, am timp, dar în niciun caz la următoarele alegeri nu voi fi un candidat al PNL. În schimb, îmi voi folosi toată experiența și energia uriașă pe care o dețin pentru a sprijini candidatul PNL. Nu voi accepta un alt candidat sprijinit de PNL decât un candidat al PNL. Nu voi fi printre liderii PNL care să aplaude un candidat al PSD, susținut de PNL. Exclus. În cazul meu nu!”
Politician şi „simţ al ridicolului”? Politician şi „responsabilitate”, „decenţă” chiar?
Deci: ce să fac: să râd sau să-mi plâng de milă? În fond şi eu l-am susţinut pe Emil Boc în momente în care Rareş Bogdan i se jetuia în gură zilnic: ca primar care a câştigat în faţa lui Ioan Rus (mai ţii minte Maestrică?), ca preşedinte al PD-L care nu vroia să „dea” cât dădeau alde PSD (mai ţii minte, Excelentuţa Ta?), ca premier şamd. Azi, decent, Rareş Bogdan e coleg de partid cu omul plin de simţ al ridicolului Emil Boc. Se „maestruesc” împreună, se bat pe sacouaş, iar eu sunt un rău şi un famen despre care se credea că „sunt prieten”. Unul care vede cât sunt de ridicoli, lipsiţi de denţă, mincinoşi, mă rog, tot ceea ce ştie să-şi dea pe faţă orice politician care se vede cu sacii în căruţă.
V-am mai zis, vă repet: politicienii sunt ca păsările: „într-o vreme aveau dinţi. Păsările, la fel ca multe alte fiinţe (inclusiv Ion Iliescu, Mugur Isărescu, Neag al nostru de la Compania de Transport Public şi alţii încastraţi în şefia scaunelor lor), se trag din dinozauri. Nu ştiu cum şi-au pierdut dinţii păsările – politicienilor li s-au scos prin sponsorizări, comisioane și dosare, în schimb, de năravuri n-au scăpat. Nici păsările, nici politicienii noştri.
Ia să vedem ce „năravuri” au păsările migratoare şi cum sunt identice cu ale politicienilor…
Unu: migrează. Cum e viaţa mai grea prin locul/partidul pe unde-au căutat după vreun vierme, o fărâmă de hrană, o măslină, o atenție, cum fâl-fâl!, îşi vântură aripile şi-o şterg spre locuri/partide mai călduţe.
Doi: ciripesc. Te miri cui şi-n ce scop. Viaţa era grea şi remuneraţia mică după buget pe vremea lui „Răposatu’”. Vroiai „foncţie”, ciripeai. Obiceiurile nu s-au pierdut: întotdeauna există câte un șef ce-ar fi tentat să-mpartă favoruri cui nu trebuie – şi-atunci îl ciripeşti – de ce credeţi că se hărnicesc să dea România pe mâna serviciilor secrete?
Trei: scurmă. Te miri ce gunoi găsesc, una două-s cu gheruţele în el. Că se lasă cu hrană sau nu, gunoiul trebuie împroşcat în toate direcţiile.
Patru: nu roşesc. Păi, neavând obraz (să nu-mi spuneţi c-aţi văzut pasăre cu obraz!), nu roşesc, indiferent de fapta comisă sau de mizeria în care scurmă.
Şi, cinci: pardon, mă scuzaţi, cum nu eşti atent, se găinăţează. Pe oameni, statui, epoleţi, caschete şi, des, pe Patrie.
Când sunt jos îţi ciugulesc din palmă, cum se-nalţă în aerul rarefiat al tăriilor, cum se găinăţează pe tine.
Respnsabil, decent, cu simţ al ridicolului.