Din oras

În Diesel Club, joi seara, e "ca la nebuni!”

Joia, seara de la ora 9, în Diesel Club, e „Ca la nebuni!”. Un cuplu își invită în vizită prietenii, doar că prietenii lor sunt tot un cuplu, despărțit de curând: ea și-a găsit un tânăr abia trecut de vârsta majoratului, el e încă în depresia post-despărțire. Comicul și nebunia situației se iscă din eforturile gazdelor de a evita întâlnirea celor trei, în propria casă.

Toate cele cinci personaje sunt jucate de numai doi actori, Sorin Misirianțu și Adriana Băilescu, ce trec în fracțiuni de secundă și pe nesimțite dintr-o ipostază într-alta, de la un personaj la altul, fugind bezmetic prin spațiul strâmt din subsolul clubului, prin fața și prin spatele spectatorilor, prin fața și prin spatele barului.

În cele aproximativ 40 de minute cât ține piesa, părăsitul ajunge să se întâlnească accidental cu noul iubit al fostei soții, se împrietenesc, și neștiind niciunul cine e de fapt celălalt, povestesc despre relații și despre femei, pentru a-și da seama într-un final că vorbesc despre aceeași relație și despre aceeași femeie.

Părăsitul face crize de gelozie, îi face avansuri sexuale gazdei, se plânge și se lamentează, efectiv, ca la nebuni! Nebunești sunt, de altfel, toate personajele, interpretate în tușe groase, cu gesturi teatrale, caricaturale. Piesa per ansamblu e o comedie numai bună de club, ce poate fi servită cu voluptate, înaintea, în timpul sau după un pahar de vin, cu două cuburi, nu de gheață, ci de umor de situație și de conversație.

„O comedie năucitoare, despre cât de greu ne este să socializăm unii cu alţii, chiar şi în cadrul unei petreceri între prieteni. Încurcături, invitaţi care nu trebuiau invitaţi, prieteni care nu trebuiau să se întâlnească, toate personajele interpretate doar de Adriana Băilescu şi Sorin Misirianţu, conduşi magistral de regizoarea Bori Varga”, e descrierea fidelă a spectacolului, în viziunea organizatorilor.

„Ca la nebuni!” e o reprezentație la care te simți ca acasă. Lipsa totală a oricăror decoruri e suplinită perfect de decorurile umane puse în scenă de cei doi actori, mimica lor bogată ținând perfect loc și de scenografie, umplând întregul spațiu „scenic”. Piesa e o comedie despre natura umană, despre dragoste și despre prietenie, despre încurcături amoroase și/sau amicale, despre tipologii umane foarte bine reliefate prin îmbrăcarea lor contrastivă pe fizionomia unuia și-aceluiași actor. E un spectacol tineresc și relaxant, adecvat spațiului în care se joacă și spectatorilor ce-l urmăresc.

Teatrul de club e o alternativă binevenită pentru publicul clujean, și în special pentru tinerii ce pot sta astfel la un pahar de vin, la care oricum stau, în timp ce văd și-o piesă bună de teatru. E un tip de teatru ce se adresează și celor ce gustă regulat spectacolele Teatrului Național, dar și, sau mai ales, celor ce nu merg de obicei la teatru. E ocazia perfectă de a face cunoștință și de a te îndrăgosti iremediabil de fenomenul teatral, teatrul nefiind altceva decât un alt fel de viață, mai artistică, mai interesantă, mai „ca la nebuni”!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *