Din oras

În Cluj nu umblă câinii cu polițiști locali în coadă, dar proprietarii care nu curăță rahatul după animale vor fi amendați, ne asigură primarul Boc

Polițiștii locali din Cluj-Napoca, prin prisma ocupației lor vocaționale, urmăresc, potrivit declarațiilor primarului Boc, și rahații de câine pe care proprietarii animalelor nu îi curăță de pe spațiul public, în scopul amendării oamenilor fără conștiință civică.

Din spusele primarului, în fiecare cartier polițiștii locali urmăresc rahații neadunați de câine, pentru a-i amenda pe proprietarii care ne fac să ne umplem pe pantofi de „noroc”. Cu toată munca neobosită a polițiștilor locali, rahații de câine sunt însă prezenți, în Cluj, aproape la tot pasul (pe alocuri, și cei de om).

Numai o combinație de amenzi cu conștiință civică ne-ar putea scăpa de slalomul cotidian printre excremente, conform declarațiilor edilului.

„Ce putem face cu oamenii care, foarte bine că au animale, că au câini, foarte bine că îi duc la plimbare, foarte rău că nu curăță după ce lasă câinii pe traseu?”, a fost întrebat Emil Boc la o emisiune radiofonică la care a participat telefonic.

„Sunt două chestiuni: de conștiință, în primul rând, sunt tot mai puțini, sincer, aceia care nu curăță, asta e o chestie de conștiință civică și, doi, amendat! Amendat foarte mult, fără discuții, cu amendă, de către polițiștii locali, pentru că nu au respectat regulile!

Dar, în primul rând, eu pun accent pe conștiința publică, pentru că nu vom putea avea un polițist după fiecare câine din oraș care e cu stăpânul! Că, dacă nu e conștiința civică în mișcare… dar, la Cluj, este totuși un grad ridicat de conștiință civică.

Am văzut și eu odată pe stradă pe cineva care avea un câine, cățeluș, că nu era atât de mare, nu avea pungulița să pună și l-am bătut pe umăr: Știți, v-ați uitat ceva aicea! S-a înroșit la obraz și s-a dus și a curățat. Și noi putem avea câte o atitudine din-asta!

Deci, o combinație de lege, pentru că nu putem fi în spate la toți cei care au, combinat cu conștiință civică, putem trece peste asta și să ne implicăm fiecare. Noi, în primul rând, trebuie să ne facem datoria și vă asigur că, în fiecare cartier, polițiștii locali urmăresc acest demers”, a declarat primarul.

Ziar de Cluj a solicitat Primăriei Cluj-Napoca să ne transmită câți proprietari de animale au fost amendați de către Poliția Locală în 2020 și 2021 pentru necurățarea excrementelor animalelor lor de pe spațiul public, pentru a afla dacă polițiștii locali își fac într-adevăr datoria. Vom reveni cu răspunsurile municipalității.

Foto: cutzucutzu.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *