Editorial

Imunitatea s-a născut la sat

Aflăm de la ministrul Internelor, Lucian Bode, că peste o mie de secții de poliție din mediul rural au toaleta în curte, iar 178 nu au toaletă deloc. Asta din totalul de 2.800 de secții de poliție din mediul rural. Adică, aproape jumătate din polițiștii de la țară își fac nevoile în curte, iar nefericiții din 178 de secții nu se știe unde și le fac. Se țin până la finalul programului? Merg în vecini? Fac pe ei? Se descurcă ei cumva, că doar sunt români.

Revenim la eterna discuție despre wc-urile din fundul curții. Cred că cel care a dat-o primul pe asta cu „wc în fundul curții” a avut un orgasm creativ. În fine, să trecem peste. Eu cred că poporul român nu respectă suficient instituția toaletei din curte. De când ne-am domnit cu wc-uri extravagante în case, am uitat de sfânta comuniune cu natura pe care ți-o oferă o latrină în aer liber. Am ajuns la toalete încălzite, care te șterg la fund, și am uitat de cum te călește pentru viață o toaletă cinstită în curte.

Cum ne-am format noi imunitatea? Băgând mâna murdară în gură, mâncând de pe jos, căzând din copac, rănindu-ne la șotron și da, prieteni, stând și pe wc, în fundul curții, la minus zece grade. Să mă scuze părinții de modă nouă, care își țin copiii în globuri de cristal, dar o mână murdară băgată în gură face mai bine la imunitate decât homeopatia.

Realizați cam cât de imuni la covid sunt polițiștii ăia care își fac nevoile în curte? Ce te poate imuniza mai bine decât un drum prin zăpadă până la toaletă, o dezbrăcare și o meditație adâncă? Nimic nu te conectează mai bine cu universul decât o sesiune de mindfulness pe wc, în mijlocul gerului. Acolo se dezvoltă anticorpii ăia buni, de oameni adevărați.

Știrea că peste o mie de secții de poliție din România au toaleta în curte nu ar trebuie să ne întristeze, ci să ne bucure. Imunitatea de turmă nu se face la oraș, cu corporatiști, ci la țară, cu polițiști căliți la toaleta din curte. Se zice că veșnicia s-a născut la sat. Îmi permit să parafrazez și să spun că imunitatea de turmă s-a născut în fundul curții.

Ministrul de Interne a mai declarat că vrea să „repare” această situație cu fonduri europene. Adică, vrea să acceseze 1,25 de miliarde de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență pentru achiziționarea de noi elicoptere, pentru noi unități de pompieri în mediul rural și pentru, evident, modernizarea toaletelor secțiilor de poliție de la țară.

Imaginiați-vă cum sună asta: „Bună ziua, din România vă deranjăm! Am vrea și noi niște fonduri europene pentru elicoptere și pentru modernizarea wc-urilor din curte.”

S-ar putea să nu existe o cerere mai extravagantă pentru niște fonduri europene. Mă gândesc cum râd ăia de la Bruxelles: „Auzi, bă, vor românii fonduri europene pentru elicoptere și pentru buzi! Ahahaha!” Pentru că birocrații ăia n-au stat niciodată pe un wc în curte, să-i simtă beneficiile miraculoase. Nu cunosc binecuvântarea unui fund înghețat, creator de imunitate. Dacă oamenii de știință recoltau anticopri de la polițiștii români de la țară, deja era vaccinată toată planeta.

Haideți, fraților, să nu mai demonizăm atât wc-urile din curte. Sigur, e nasol că multe școli sunt în situația asta, dar copiii ăia vor fi cei mai sănătoși români. Cum sunt și polițiștii ăștia, care acum sunt compătimiți: „Săracii, n-au toaleta în secție, iar unii n-au toaletă deloc…” Fericiții! Nu trebuie să-și facă probleme că nu funcționează platforma de vaccinare, că n-au nevoie de vaccin.

Wc-ul din curte este un templu imunizant în care am uitat să intrăm cu pioșenie, vrăjiți de capitalismul deșănțat care ne încălzește fundul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *