Justitie

IMAGINI INEDITE cu Gelu Oltean, fostul șef al Doi Ș-un Sfert, în momentul în care a fost reținut de DIICOT

Gelu Oltean, fostul șef al DGIPI, a fost arestat preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de dorguri. Alături de acesta au fost arestați Vanessa Youness, iubita lui, și cetățeanul englez Thomas Ivor Mowbray Lishman, fost ofițer MI6, ajuns după „liberare” șaman în Peru și Ecuador, promovând drogul luat sub forma de ceai „ayahuasca” credulilor dornici de experiențe metafizice.

Citește și: EXCLUSIV: Cum a fost „agatat” de DIICOT fostul militar MI6 Tom Lishman, „samanul” escroc care l-a bagat la mititica pe Gelu Oltean, fostul sef al Doi S’un Sfert pentru trafic de droguri! Cat incasa Gelutu per cap de fraier dornic de Ayahuasca in Romania?

Pro Tv a surprins momentul în care cei trei au ieșit din DIICOT Brașov și au fost băgați în dubă pentru a fi transportați în arest preventiv. 

Fostul şef al DIPI (Direcţia de informaţii şi protecţie internă a Ministerului Afacerilor Interne) Gelu Oltean a fost arestat preventiv, duminică, într-un dosar de trafic de droguri, alături de concubina sa şi un cetăţean britanic. Gelu Olteanu ar fi organizat într-o casă din judeţul Dâmboviţa reuniuni de consum de droguri, inclusiv DMT, un drog puternic halucinogen şi considerat de mare risc, fiecare persoană participantă plătind în jur de 500 de euro.

La aceste reuniuni de consum de droguri ar fi participat uneori şi zeci de persoane. Potrivit unor surse judiciare şi a unor surse din mediul monden, clinica Youness Clinic & Events din Dâmboviţa, deţinută de Vanessa Youness, era frecventată de numeroase persoane publice. De la vedete din mediul monden, la politicieni, clienţii sesiunilor de „wellness” cu droguri căutau soluţii pentru a slăbi.

Potrivit mărturiilor unor participanţi la activităţile clinicii Youness, în procesul de slăbire  „pacienţii” erau înfometaţi, iar pentru a rezista tentaţiei de a mânca li se administrau „tratamente” pe bază de droguri, în special Ayahuasca. Nu este exclus ca o parte dintre clienţii clinicii să fie audiaţi ca martori în dosarul care îl vizează pe Gelu Oltean, dosar format pe baza unor informaţii ieşite la suprafaţă în urma unor alte anchete ale procurorilor DIICOT.

Ayahuasca este un amestec de ierburi, folosit în trecut în scopuri religioase și șamanice în bazinul amazonian, cu toate că cercetările arată că a fost utilizat prima dată în secolul al XIX-lea. În urma consumului de ayahuasca pot surveni sentimente intense de frică, greață și chiar viziuni despre moarte. Toate acestea fac ca planta să fie folosită, de obicei, numai în scopuri ritualice sau terapeutice.

Gelu Oltean a fost șeful DGIPI până în 2014, când a fost eliberat din funcție de premierul Victor Ponta, la propunerea lui Gabriel Oprea. Motivul demiterii ar fi fost implicarea lui Gelu Oltean în dosarele Uioreanu și Isaila. Fostul șef al DGIPI negocia cu fostul președinte PNL al CJ Cluj, Horia Uioreanu, condamnat definitiv pentru corupție, numirea unor șefi de poliție în Cluj. Vasile Pogacean, omul de afaceri arestat in dosarul Uioreanu, este finul lui Gelu Oltean din prima căsnicie cu Angela Rusu, cantareata de muzica populara. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *