Afacerea zilei

Greencells Energy, clujenii care muncesc nemteste pentru a aduce puterea soarelui in casele britanicilor

Energia verde a luat un avant tot mai mare in ultima perioada, fie din ratiuni de ecologie si de constientizare a necesitatii de a proteja mediul, fie din motive de economie financiara. Soarele, vantul, apa sunt surse de energie regenerabila si nepoluanta. Pe masura ce tehnologia avanseaza, aceste surse devin tot mai accesibile.

Greencells Energy este o firma clujeana care se ocupa cu executia, montajul si punerea in functiune a parcurilor fotovoltaice. Face parte dintr-un holding cu sediul central in Saarbrucken, Germania.

Firma s-a infiintat in 2010,  cand, la noi in tara, se stia destul de putin despre acest domeniu. Greencells Energy a fost una dintre primele firme care a realizat proiecte de anvergura la nivel national, cand Romania s-a aliniat normelor europene in privinta productiei de energie verde.

Impreuna cu partenerii din Germania, care le-au oferit know-how-ul, s-au realizat contracte in toata Europa. Firma clujeana a crescut rapid, de la 4 angajati (cat numara initial), la peste 500. Compania este intr-o permanenta cautare de electricieni atestati ANRE.

„Muncim dupa modelul german din toate punctele de vedere, punand accent pe calitate si punctualitate. Poate parea un ritm alert de munca, dar ne respectam, fara exceptii, termenele stabilite contractual.

Incepand cu studiul geotehnic, trecand prin alegerea structurii potrivite regiunii respective, ajungand la departamentul de proiectare , mergand mai departe, la departamentul de achizitii, suntem asistati in permanenta de echipa noastra de specialisti care, impreuna cu echipele de montaj, formeaza capitalul cel mai de pret al firmei si indeplineste 100% exigentele clientilor nostri. Clienti multumiti inseamna contracte sigure“,  afirma Dorin Hasmasan, administratorul Greencells Energy.

Energia solara nu polueaza si a devenit o concurenta serioasa energiei produse prin metode clasice. Sub actiunea razelor soarelui, in celulele fotovoltaice au loc procese generatoare de electricitate si, cu ajutorul invertoarelor si transformatoarelor, „energia verde” ajunge in casele noastre.

Pe fondul cresterii consumului, la nivel european, se implementeaza ample proiecte de parcuri fotovoltaice care sa furnizeze energie, pentru populatie si pentru industrie, fara a dauna mediului inconjurator.

Anul 2015 a inceput, pentru Greencells Energy, cu o perioada foarte aglomerata. S-a lucrat simultan la 8 proiecte mari.

„A fost o desfasurare de forte impresionanta, pentru ca a trebuit sa acoperim santiere din cele mai indepartate colturi ale Marii Britanii, iar satisfactia noastra este faptul ca am reusit sa ne incadram in termenele contractuale si clientii au fost foarte multumiti”, spune Dorin Hasmasan, administratorul Greencells Energy.

Greencells Group, din care face parte firma clujeana, a anuntat recent ca a finalizat opt parcuri fotovoltaice in Marea Britanie, intr-o perioada foarte scurta, respectiv din noiembrie 2014 pana la sfarsitul lui martie 2015.

Capacitatea insumata a acestora este de cca  90MWp, reprezentand o cota de piata de 10%, la nivelul Marii Britanii. Toate cele opt proiecte furnizeaza electricitate in reteaua nationala. La realizarea lor s-au folosit tehnologii de ultima generatie, marindu-se considerabil randamentul energetic.

Pe viitor, Greencells Energy va infiinta o divizie noua, care sa raspunda cererii consumatorilor casnici, in special din Romania. 

 

Sursa foto: Greencells Energy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *