Afacerea zilei

Greencells Energy, clujenii care muncesc nemteste pentru a aduce puterea soarelui in casele britanicilor

Scris de 1,839

Energia verde a luat un avant tot mai mare in ultima perioada, fie din ratiuni de ecologie si de constientizare a necesitatii de a proteja mediul, fie din motive de economie financiara. Soarele, vantul, apa sunt surse de energie regenerabila si nepoluanta. Pe masura ce tehnologia avanseaza, aceste surse devin tot mai accesibile.

Greencells Energy este o firma clujeana care se ocupa cu executia, montajul si punerea in functiune a parcurilor fotovoltaice. Face parte dintr-un holding cu sediul central in Saarbrucken, Germania.

Firma s-a infiintat in 2010,  cand, la noi in tara, se stia destul de putin despre acest domeniu. Greencells Energy a fost una dintre primele firme care a realizat proiecte de anvergura la nivel national, cand Romania s-a aliniat normelor europene in privinta productiei de energie verde.

Impreuna cu partenerii din Germania, care le-au oferit know-how-ul, s-au realizat contracte in toata Europa. Firma clujeana a crescut rapid, de la 4 angajati (cat numara initial), la peste 500. Compania este intr-o permanenta cautare de electricieni atestati ANRE.

„Muncim dupa modelul german din toate punctele de vedere, punand accent pe calitate si punctualitate. Poate parea un ritm alert de munca, dar ne respectam, fara exceptii, termenele stabilite contractual.

Incepand cu studiul geotehnic, trecand prin alegerea structurii potrivite regiunii respective, ajungand la departamentul de proiectare , mergand mai departe, la departamentul de achizitii, suntem asistati in permanenta de echipa noastra de specialisti care, impreuna cu echipele de montaj, formeaza capitalul cel mai de pret al firmei si indeplineste 100% exigentele clientilor nostri. Clienti multumiti inseamna contracte sigure“,  afirma Dorin Hasmasan, administratorul Greencells Energy.

Energia solara nu polueaza si a devenit o concurenta serioasa energiei produse prin metode clasice. Sub actiunea razelor soarelui, in celulele fotovoltaice au loc procese generatoare de electricitate si, cu ajutorul invertoarelor si transformatoarelor, „energia verde” ajunge in casele noastre.

Pe fondul cresterii consumului, la nivel european, se implementeaza ample proiecte de parcuri fotovoltaice care sa furnizeze energie, pentru populatie si pentru industrie, fara a dauna mediului inconjurator.

Anul 2015 a inceput, pentru Greencells Energy, cu o perioada foarte aglomerata. S-a lucrat simultan la 8 proiecte mari.

„A fost o desfasurare de forte impresionanta, pentru ca a trebuit sa acoperim santiere din cele mai indepartate colturi ale Marii Britanii, iar satisfactia noastra este faptul ca am reusit sa ne incadram in termenele contractuale si clientii au fost foarte multumiti”, spune Dorin Hasmasan, administratorul Greencells Energy.

Greencells Group, din care face parte firma clujeana, a anuntat recent ca a finalizat opt parcuri fotovoltaice in Marea Britanie, intr-o perioada foarte scurta, respectiv din noiembrie 2014 pana la sfarsitul lui martie 2015.

Capacitatea insumata a acestora este de cca  90MWp, reprezentand o cota de piata de 10%, la nivelul Marii Britanii. Toate cele opt proiecte furnizeaza electricitate in reteaua nationala. La realizarea lor s-au folosit tehnologii de ultima generatie, marindu-se considerabil randamentul energetic.

Pe viitor, Greencells Energy va infiinta o divizie noua, care sa raspunda cererii consumatorilor casnici, in special din Romania. 

 

Sursa foto: Greencells EnergyULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 14 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 17 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 20 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 20 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 20 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 20 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 20 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 23 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 23 hours Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 23 hours General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 23 hours Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
 • Acum 2 days In vizor
  Iohannis ar gira și el ceva, dar încă nu știe ce. Liderii de sindicat i-ar trăda nițel pe sindicaliștii din stradă. La cum arată lucrurile, va fi precum a mai fost și mai presus de atât. Adică FÂS!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE