Eveniment

Grav accident cu două tiruri în Răscruci. Traficul a fost blocat pe ambele sensuri

Un grav accident rutier a avut loc în această dimineață în localitatea Răscruci, pe DN1C. Din primele date sunt implicate două tiruri și un autoturism. Momentan circulația este blocată pe ambele sensuri. Traficul este deviat prin localitățile Jucu – Bonțida.

„Conducătorul unui ansamblu de vehicule (tractor și semiremorcă) de 46 de ani, din municipiul Turda, care se deplasa pe DN1 C E576, din direcția Dej înspre Cluj-Napoca, nu ar fi adaptat viteza la condițiile rutiere, pierzând controlul direcției de deplasare. A pătruns pe sensul opus de mers, intrând în coliziune cu o autoutilitară (conducătorul autoutilitarei are  39 de ani, este din comuna Ceanu Mare, județul Cluj).

Un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Sighetu-Marmației, care se deplasa în urma ansamblului de vehicule, pe același sens de mers, a intrat în coliziune cu acesta”, a precizat IPJ Cluj.

Potrivit ISU Cluj, „două autospeciale cu modul de descarcerare și două echipaje SMURD au fost alertate, în jurul orei 10.00, ca urmare a unui grav accident rutier în care au fost implicate două autotrenuri și un autoturism.

În momentul sosirii pompierilor la locul evenimentului au găsit șoferul unuia dintre autotrenuri încarcerat în cabină, pentru care s-au început imediat manevrele de descarcerare. Acesta era în stare de inconștiență.

Intervenția pentru descarcerarea bărbatului din cabina camionului a fost una extrem de dificilă, după circa o oră, timp în care bărbatul a primit asistență medicală de urgență (a primit lichide și sedative intravenos), i s-a pus guler cervical, iar medicii au comunicat cu el în cea mai mare parte a timpului cât au durat stabilizarea autovehiculului, asigurarea accesului către victimă, decopertarea plafonului cabinei, îndepărtarea bordului care s-a deformat peste picioarele bărbatului și extragerea lui cu echipamentele speciale pentru a evita agravarea leziunilor suferite.

Bărbatul de circa 40 de ani a fost preluat de către echipajul medical SMURD și a fost transportat la spital pentru îngrijiri și investigații de specialitate. Acesta prezenta traumatisme multiple la nivelul membrelor inferioare.

Pompierii au mai asigurat măsuri pentru prevenirea incendiilor, având în vedere că din rezervorul camionului s-au înregistrat scurgeri de combustibil, și privind siguranța salvatorilor și a persoanelor implicate în accident, având în vedere că a fost avariat și un stâlp de iluminat electric.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *