In vizor

Grădiniţa din clădirea Amera Tower funcţiona ilegal încă din 2014. Adam Ambrus audiat in dosarul Annei Horvath

Scris de 1,402

Afaceristul clujean Adam Ambrus a fost audiat joi, 7 decembrie, la Curtea de Apel Cluj în dosarul fostului viceprimar al Clujului, Anna Horvath. 

Acesta le-a precizat magistraților că își menține declarația dată în faza de urmărire penală, în toamna anului trecut. Cu privire la momentele în care a apelat la ajutorul Annei Horvath, Ambrus susține că de fiecare dată era vorba de avize ce urmau a fi eliberate de Direcția de Urbanism, din cadrul Primărie Cluj-Napoca, pentru clădirea pe care o deține: Amera Tower. Potrivit acestuia, grădinița care funcționează în cadrul imobilului nu avea avizele necesare, iar funcționarii din administrația locală amânau intrarea în legalitate a acestuia. Din aceste considerente, Ambrus susține că a fost nevoit să apeleze atât la Anna Horvath cât și la Corina Ciuban, cerându-le să pună pe ordinea de zi, spre soluționare, dosarul întocmit de el pentru obținerea avizelor necesare, pentru ca ulterior ISU Cluj să aprobe planul pentru situații de urgență aferent spațiului în care funcționa grădinița respectivă.

„Audiat cu privire la ce știe despre intervențiile fostului viceprimar asupra unor funcționari din primărie pentru a urgenta demersurile implementării unui Plan Urbanistic Zonal ce cuprindea și poziția clădirii Amera Tower, Adam Ambrus  acesta precizează: O cunosc de mulți ani. Am avut o problemă în sensul că Grădinița Țăndărică a început să funcționeze în clădirea Amera Tower şi nici cum nu obțineam aviz de la ISU Cluj. Pentru asta aveam nevoie de o aprobare de la primărie, care a durat o  eternitate până am obținut-o. De asemenea exista o presiune asupra mea din partea celor de la Grădinița, care nu se simțeau inconfortabil din pricina acestui aspect. Avizul respectiv îl solicitasem din noiembrie 2014. După aproape doi ani nu am reușit să obțin acea autorizație, astfel că am apelat la toate cunoștințele din primărie pentru obținerea acelor documente.

În 2016 am solicitat și aprobarea unui PUZ, moment în care i-am solicitat Anei Horvath să îmi pună pe ordinea de zi problema mea, să nu se tergiverseze  obținerea acelui certificat de Urbanism. Am cerut asta la toate persoanele pe care le cunoșteam din primărie. Trebuia să obțin o autorizație de construcție. De fapt, clădirea exista dar s-a transformat într-una multifuncțională unde putea să opereze și o grădiniță” a explicat la audieri, Adam Ambrus.

„Anna Horvath a zis că încearcă să ne ajute. Tergiversările erau în vederea obținerii avizului de la o comisie și am rugat o să intervină pentru ca să nu mai existe întârzieri. Niciodată nu am aflat care era problema și abia luna trecută am primit autorizația de la ISU, la trei ani de când funcționează grădinița. Cred că Horvath m-a ajutat prea puțin. Când am rugat-o a intrat în discuție aprobarea avizului respectiv, dar nu l-am obținut atunci, ci doar anul acesta”, a mai continuat acesta.

 

Sponsorizări pentru campaniile electorale

Procurorii susțin că Adam Ambruş se afla pe lista de sponsorizări în campaniile electorale ale UDMR, alocând și sume special pentru campania Annei Horvath. Întrebat în instanță despre acest aspect, afaceristul recunoaște că a sponsorizat-o pe fost viceprimăriță și în campania de la alegerile locale din 2016.

„Am donat sumele de 8.000 lei, respectiv 9.000 lei, pentru campania electorală a UDMR și a Annei Horvath.  O apreciam pentru ceea ce a făcut pentru comunitatea maghiară și pentru oameni în general, însă nu sunt și nici nu am fost membru UDMR” a mai declarat proprietarul Amera Tower.

Un alt martor audiat în instanță susține că a alocat, la cererea Annei Horvath suma de 25.000 lei pentru campania acesteia. El a motivat că a fost abordat de către Horvath și i s-a explicat procedura legală prin care o poate susține financiar în campanie. Dat fiind faptul că o simpatiza, bărbatul susține că a alocat imediat suma respectivă. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 8 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 10 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 10 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 11 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 11 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 12 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 12 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 13 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 14 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 15 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 16 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE