Sport

FOTO U BT Cluj a debutat cu dreptul în play-off în faţa Sibiului, într-o sală arhiplină

U BT Cluj a învins cu 85-77, luni, pe teren propriu, CSU Sibiu, în primul meci din play-off-ul Ligii Naţionale de Baschet Masculin. Sala Sporturilor “Horia Demian” a fost arhiplină, iar fanii au făcut o atmosferă de vis.

Clujenii au început în forţă partida şi purtaţi pe braţe de o galerie impresionantă reunită special pentru acest joc, au părut că vor “spulbera” Sibiul, după cum s-au desfăşurat primele minute şi chiar întreg primul sfert. Elevii lui Ţenter au condus la un moment dat cu 18-3, însă în cele din urmă sfertul s-a încheiat cu 30-15. Tot gazdele au fost mai în formă şi în sfertul doi, adjudecat cu 27-15, iar la pauză s-a intrat la vestiare cu 55-32.

Repriză opusă

În al 3-lea sfert oaspeţii au apăsat pe acceleraţie, potrivit CJSport.ro, şi au forţat revenirea reuşind să îl câştige cu o diferenţă consistentă, 25-11. În sfertul 4 s-a intrat cu 66-57 pentru gazde, care au fost obligate să se întrebuineţeze serios până la final pentru a-şi asigura victoria.

Cu mai puţin de 6 minute înainte de ultimul fluier baschetbaliştii din Sibiu s-au apropiat la doar 3 puncte, 69-66. Beneficiind de două seturi de aruncări libere, transformate de Dykes şi Pasalic, iar apoi de un slam de efect al lui Torok, pe o recuperare în defensivă a lui Dykes, U BT s-a distanţat din nou la 7 puncte cu mai puţin de 4 minute înainte de final. Ultimele minute au fost foarte strânse dar Sibiul nu s-a mai apropiat la mai mult de 4 puncte, iar echipa clujeană şi-a adjudecat victoria, cu 85-77 (30-15, 25-17, 11-25, 19-20).

Meciul 2 din play-off se va disputa miercuri, de la 19.45, tot la Cluj.

Ţenter: “Trebuie să fim constanţi un meci întreg”

”După pauză ne-am oprit, pur și simplu am încetinit jocul. Nu e normal și nu e bine să facem acest lucru, este cumva în psihologia jucătorilor ca atunci când văd că e prea simplu în prima parte să se relaxeze. Importantă este victoria, mă bucur pentru aceasta și ne pregătim pentru următorul joc. Îmi doresc ca în acest al doilea joc să fim constanți în toate perioadele lui”, a declarat antrenorul U Banca Transilvania Cluj, Marcel Ţenter, după meci.

“Din păcate diferenţa până la pauză a fost prea mare pentru U Cluj ca să mai putem întoarce meciul. Am făcut maximum astăzi şi am fost suficient de puternici încât să avem încredere pentru meciurile care urmează. Clujul a jucat senzaţional, e cea mai în formă echipă şi au mari şanse să câştige mai departe (în fazele următoare, n.red.). Noi nu vom renunţa la luptă şi vom face tot ce putem să câştigăm. A contat toată prima repriză, pentru că un meci nu se pierde şi nici nu se câştigă în primele cinci minute. Drept dovadă astăzi am venit la 3 puncte (în ultimul sfert, n.red.) şi acolo am ratat două aruncări deschise, de afară şi 3 mingi cu nişte pase bune bâlbâite de noi sub coş, cu nişte greşeli pe care dacă nu le făceam intram în avantaj, nu zic că puteam să câştigăm, dar intram noi în avantaj”, a declarat Dan Fleşeriu, antrenorul lui CSU Atlassib Sibiu.

U BT Cluj – CSU Sibiu  85-77 (30-15, 25-17, 11-25, 19-20):

Sala Sporturilor “Horia Demian” Cluj-Napoca: 3.000 de spectatori

U BT Cluj: Dykes 17 puncte, Todic 13 (7 recuperări), Pasalic 11, Adamovic (8 pase decisive) şi Torok câte 9, Zigeranovic 8, Kalnichenko 7, Guşoaia 5, Baciu 4, Kuti 2. Antrenor: Marcel Ţenter

CSU Sibiu: Calotă 15, Hardy 14 (7 rec.), Paul 10, Harrison 9, Mijajlovic 9, Lalovic 9, Gilbert 9, Cioacătă 2. Antrenor: Dan Fleşeriu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *