Sport

FOTO: „U” Alexandrion a bătut Rapidul după un meci tensionat. O handbalistă a oaspetelor a ajuns cu gâtul imobilizat în ambulanţă

Echipa de handbal feminin „U” Alexandrion Cluj a câştigat la limită, 24-23 (9-13) meciul cu Rapid Bucureşti, din etapa a 20-a a Ligii Naţionale. Partida, care a avut o miză extrem de importantă în special pentru clujence, s-a disputat în Sala Sporturilor „Horia Demian” şi a fost începută mult mai bine de către oaspete. Rapidistele au reuşit să intre cu patru goluri avans la pauză, 13-9, bucureştencele fiind „ajutate” şi de numeroasele greşeli ale elevelor lui Carmen Amariei.

Discursul ţinut în vestiar de către antrenoarea clujencelor a dat roade imediat, Laslo şi colegele sale anulând rapid handicapul de pe tabelă după reluarea jocului. De altfel, agresivitatea avută în special în defensivă de către „U” Alexandrion a permis Rapidului să marcheze doar patru goluri în primele 20 de minute ale părţii secunde.

Finalul, însă, i-a adus din nou aminte lui Amariei de prima repriză, elevele sale fiind foarte aproape să dea cu piciorul unui avantaj de patru goluri, clujencele reuşind să se impună, în cele din urmă, cu 30-29.

De menţionat că, la ultimul atac al lui „U” Alexandrion, o minge aruncată spre poartă de Cristina Laslo a lovit-o în zona gâtului pe Aneta Barcan, handbalista Rapidului părăsind terenul pe targa medicilor. Aceştia i-au imobilizat gâtul şi au transportat-o la ambulanţa aflată în afara sălii, însă sportiva s-a reîntors mai apoi în vestiar pe propriile-i picioare după doar câteva minute, conform CJSport.ro.

Cea mai bună marcatoare pentru „U” în acest joc a fost Florina Chintoan, şase goluri, aceasta fiind urmată de Laura Popa cu cinci reuşite. De partea cealaltă, Alexandra Trifan a reuşit opt goluri, cele mai multe din tabăra Rapidului.

„Fetele au vrut să încerce astăzi toate greşelile posibile şi imposibile din jocul de handbal, inclusiv pe final era să pierdem două puncte mari. Ne-am făcut meciul mai greu la început, dar în a doua repriză am schimbat tactica de atac şi cea de apărare şi am reuşit să ne distanţăm şi la patru goluri. Contează foarte mult această victorie şi sper ca aceste greşeli copilăreşti de astăzi să nu le mai repetăm chiar pe toate în următoarele meciuri”, ne-a declarat, la final, Carmen Amariei.

După această victorie, clujencele s-au distanţat la şase puncte de Unirea Slobozia, formaţia care, în acest moment, se află pe ultimul loc care duce la barajul pentru menţinerea în Liga Naţională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *