Din oras

FOTO – Mănășturul, sufocat de mașini. Clujenii vor parking pe terenul nefolosit de pe aleea Meziad, deținut de TVR

Scris de 228

Mănăștur, cel mai mare cartier al Clujului, este sufocat de mașinile parcate haotic pe fiecare bucată de teren liberă. Lipsa acută a locurilor de parcare i-a determinat pe cei mai mulți dintre clujeni să își lase mașinile pe trotuare sau pe stradă. Astfel multe străzi și alei au devenit impracticabile pentru pietoni.

O astfel de situație a fost semnalată de un clujean și în zona Putna/Iezer/Meziad/Ciucaș/Clăbucet. Acesta chiar vine și cu o propunere pentru municipalitate, construirea unui parking pe terenului fostei școli nr.6.

„Exista o cladire, fosta scoala nr 6 care are teren suficient pt un parking de dimensiuni mari, care ar avea spatiul necesar sa scoata de pe trotuar toate autoturismele parcate necorespunzator. Cladirea este mereu libera, nu am vazut niciodata activitate acolo, singura folosire este ca si sectie de votare cand este necesar. Ar putea sa fie un proiect foarte util pentru cine locuieste in zona aceasta, poate chiar si celor de pe Parang, in blocurile de sus”, semnalează un clujean.

Până acum Primăria a construit patru parkinguri în cartierul Mănăștur, însă niciunul în această zonă. Astfel, cele patru parkinguri se află pe străzile Mogoșoaia, Negoiu și două pe strada Primăverii. Astfel, aceste alei, Meziad, Ciucaș, Clăbucet, sunt blocate de zecile de mașini parcate haotic peste tot. 

”In zona exista foarte multe masini si mereu sunt ocupate toate trotuarele, ca pieton trebuie mereu sa mergi pe strada si sa eviti traficul. Ce sa mai vorbim de un carucior cu copil, nu ai cum cu asa ceva in zona”, semnalează clujenii. 

Situația respectivului teren a fost adusă în discuție și de deputatul Emanuel Ungureanu, cel care o acuză pe Doina Gradea că ar vrea să dea la schimb terenul din Mănăștur pentru un teren situat pe Calea Dorobanților în București. 

„Uriaşa afacere de corupţie pusă la cale de şefa TVR, Doina Gradea? Şefa Televiziunii Române, Doinea Gradea, vrea să fure 4000 de metri pătraţi de la TVR Cluj, teren aflat pe strada Meziad nr. 4, pentru a-i oferi la schimb pentru un teren de 300 de metri pătraţi pe strada Dorobanţilor din Bucureşti! Pe înţelesul tuturor, Televiziunea Română vrea să ofere teren în Cluj-Napoca care valorează aproape 2 milioane de euro la schimb cu un teren din Bucureşti care valorează 750.000 de euro. Cel târziu vineri voi denunţa la DNA această afacere care miroase a curupţie extraordinar de tare! Gradea riscă să păgubească Televiziunea Română cu peste 1 milion de euro şi justiţia trebuie să reacţioneze imediat. TVR este susţinută din bani publici, aceşti bani sunt aruncaţi pe fereastră de oameni numiţi politic ca Gradea, această hemoragie trebuie oprită imediat şi Gradea demisă urgent! Pe acest teren din Cluj-Napoca, de pe strada Meziad numărul 4 se poate construi lejer un sediu modern pentru TVR Cluj dar şi o creşă, o grădiniţă pentru zona Clăbucet-Mănăştur, terenul de 4000 de metri pătraţi este suficient pentru toate aceste investiţii!”, a scris Emanuel Ungureanu pe Facebook.

Terenul de pe aleea Meziad 4, având o suprafață de 7572 de mp a fost cedat către TVR de către Primăria Clui-Napoca în 2006, primind la schimb imobilul Casino din Parcul Central și un teren cu o suprafață de 3806 mp. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 24 hours PubliNews
  Mercedes-Benz întreabă #whaTIFF și creează scenariul sustenabil al anului 2039
 • Acum 2 days Justitie
  Fosta iubită a rapper-ului Mob Trap rupe tăcerea. Cum a ajuns tânăra să ceară ajutorul polițiștilor după ce cântărețul a amenințat-o cu moartea
 • Acum 2 days Vocea ta
  Nu au auzit de GDPR! O întreprindere publică cu acționar majoritar Consiliul Local Huedin a publicat pe site datele personale ale tuturor acționarilor
 • Acum 2 days In vizor
  Calitatea vieții, tot mai scumpă la Cluj! „Inflația” prețurilor apartamentelor a depășit creșterile salariului mediu real
 • Acum 2 days Sport
  Chipciu rămâne la Cluj: a semnat cu rivala Universitatea!
 • Acum 2 days De cartier
  În sfârșit, un șantier pe care se muncește! La podul Porțelanului, așteptat de ani de zile, lucrările avansează zi de zi
 • Acum 2 days Cooltura
  Teatrul Național Cluj a reușit să îl upgradeze pe Caragiale cu o nouă „Scrisoare pierdută” actuală, muzicală, smart
 • Acum 2 days Justitie
  RECIDIVISTUL Mobi Trap fusese chemat la politie pentru ordinul de protectie pe care l-a cerut fosta lui iubita! Huliganul a fost condamnat si pentru talharie in Bucuresti!
 • Acum 2 days Eveniment
  A murit Leluț Vasilescu, membru al trupei Compact
 • Acum 2 days Politica
  Un fel de: ”Guvernul a anunțat că nu sunt motive de creștere a prețurilor, de aceea ele vor crește fără motiv” – Premierul Ciucă, despre creșterea prețurilor: ”Putem să ne întindem atât cât ne este plapuma”
 • Acum 2 days General
  Vasile Goja, judecător în cadrul Secției Penale a instanței de apel clujene, a solicitat eliberarea din funcţia de magistrat prin pensionare
 • Acum 3 days Eveniment
  Moment istoric: Consiliul European acordă statutul de candidate la aderarea la UE pentru Ucraina și Republica Moldova
 • Acum 3 days In vizor
  POLIȚIESTAN: Cu deficit uriaș de medici și profesori, Guvernul angajează mii de… polițiști
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE