Din oras

FOTO Lucrările de modernizare a Parcului din spatele Teatrului Național au ajuns la un grad de 55%. Termenul de finalizare este „anul acesta”

„Anul acesta” este termenul de finalizare a lucrărilor de modernizare a Parcului din zona Teatrului Național din centrul municipiului Cluj-Napoca. Întrucât clujenii își exprimau îngrijorarea în contextul în care lucrările de execuție pentru acest obiectiv de investiții înaintează în stil ardelenesc, reprezentanții Primăriei susțineau că la finalul anului 2021 așa-numita modernizare va atinge un grad de 55%. 

Ziar de Cluj a semnalat de nenumărate ori starea de degradare a locului. 

CITEȘTE ȘI: Parc-pericol public: În așteptarea modernizării, rămâne delăsarea

Lucrările de reamenajare a Parcului Ștefan cel Mare au debutat în august 2021. 

La începutul noului an, parcul continuă să rămână un imens șantier.

Edilul Emil Boc a dat asigurări că zona va fi modernizată „anul acesta”, potrivit decarației făcute de primar în cadrul unei conferințe de la începutul acestei săptămâni. 

Ziar de Cluj vă prezintă cum arată parcul-șantier

„55% este termenul până la sfârșitul anului, firma cu care am încheiat contractul ne-a spus că va avea 55% din lucrări. 

S-au făcut câteva lucrări, sunt începute lucrările acolo, se lucrează într-un… se lucrează acolo, s-au făcut decopertările acolo și urmează să fie avansate și celelalte lucrări. 

Suntem cu ochii pe parcul Ștefan cel Mare, ca și pe butelie, să spun așa, pentru că este o zonă extrem de… 

Până la sfârșitul anului, până la 31 Decembrie, firma care a câștigat licitația s-a angajat că va avea un grad de lucrări realizate de 55%”, declara viceprimarul Dan Tarcea, în cadrul unei intervenții radio locale, în octombrie 2021. 

CITEȘTE ȘI: Primăria s-a încurcat în procente – în Parcul din spatele Teatrului Național doar „se lucrează”. Tarcea: „Am greșit când am spus 55%. Este termenul până la finalul anului”

Oficial, modernizarea parcului a început în 19 august 2021. 

Ziar de Cluj semnala că la o lună distanță de la debutul modernizării, șantierul era marcat de virusul nemuncii. 

CITEȘTE ȘI: Ce a făcut Garden Center Grup în Parcul Ștefan cel Mare într-o lună. Luni dimineața, doar un excavatorist muncea la modernizare – FOTO

Lucrările sunt realizate de Garden Center Grup Măgurele, județul Ilfov și trebuie finalizate în zece luni.

CITEȘTE ȘI: Cum va arăta parcul de la Teatrul Național după modernizare. Lucrările au început. Ziar de Cluj a semnalat de nenumărate ori starea de degradare a locului – FOTO

Termen final de realizare: 19 iunie 2022.

Luni dimineață, 3 ianuarie 2022, pe șantier era liniște deplină…

Garden Center Grup este firma lui Ion Olteanu, are ca obiect de activitate cultivarea plantelor pentru înmulțire. El mai are și firmele Eco Distribution SRL, Eco Horticultura SRL, Eco Hortirom SRL, Ro Verde Landscaping SRL, Agrodynamic SRL.

Garden Center Grup a declarat în 2020 o cifră de afaceri de 11,4 milioane euro și profit net de 346 mii euro. Numărul mediu de angajați pe care îi avea compania în 2020 era de 218.

Ion Olteanu mai are în derulare un proiect important cu Primăria Cluj-Napoca: Baza Sportivă La Terenuri din cartierul Mănăștur, investiție în valoare de 5,5 milioane euro. Licitația pentru acest proiect a câștigat-o cu firma Ro Verde Landscaping. De precizat că la Baza Sportivă La Terenuri lucrările sunt în mare întârziere, iar noul termen înaintat de Primărie este iunie 2022. 

Patronul grupului de firme Eco Horticultura – Ro-Verde Landscaping SRL – Garden Center Grup, Ion Olteanu, este cunoscut în mass-media ca fiind “părintele spațiilor verzi din București”, după ce a derulat numeroase contracte cu mai multe primării de sector, dar și cu Administrația Lacuri Parcuri Agrement București.

După cum arată situația în teren, în parcul din centrul Clujului mai e mult de lucru. 

Proiectul de revitalizare a parcului propune următoarele:

– eliminarea arborilor și arbuștilor degradați (compromiși din punct de vedere fiziologic) și
înlocuirea lor cu noi arbori și arbuști, gazonare și plantare de noi specii de plante perene;
– modernizarea aleilor, realizarea unui singur acces auto pentru mașinile de intervenție;
– realizarea acceselor pietonale și pentru biciclete, interconectate;

– rastel pentru biciclete cu dale înierbate;

– amplasarea corpurilor de iluminat cu proiectoare;
– instalarea sistemului de irigații automatizat;

– amplasarea unui punct gospodăresc îngropat;
– toaletă automată cu dotări pentru persoane cu dizabilități;
– amenajarea a 3 spații de joacă pentru copii, cu suprafețe cauciucate, aparate confecționate din lemn și material ecologic.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *