Politica

Foștii AUR-olaci clujeni își fac partidul RO-EXIT

Zilele trecute, la Tribunalul București, a fost depusă documentația în vederea înființării Partidului Roexit, fondatori fiind trei clujeni: Robert Vitoș, Smaranda Nicoleta Lup și Sergiu Dan Grecu. Lup a fondat organizația AUR din județul Cluj, iar, în 2021, a intrat în conflict cu conducerea de la nivel central a formațiunii, fiind exclusă din partid în luna martie a acestui an, se arată într-un material G4Media. Conform sursei citate, în mai toate județele României, AUR-olacii excluși din partid s-au regrupta și au depust la Tribunalul București doocumentații de înființare a unor partide extremiste, anti-europene, cu denumiri care mai de care mai hilare: Partidul Patrioții Poporului Român, Lege Educație Unitate (LEU), Partidului Patrioților Qanon.

În așteptarea deciziei judecătorilor, membrii fondatori și-au expus intențiile pe rețelele de socizalizare:

”Dacă vreți ca România să nu fie victima noii ordini şi a marii resetări, avem nevoie de susținerea dumneavoastră. Partidul ROEXIT se află în curs de înființare şi ne propunem scoaterea României din Uniunea Europeană. Acesta ar fi un pas foarte important spre a nu mai fi slugi. În mod evident, avem nevoie şi de lideri care să nu vândă țara.

E datoria tuturor românilor să se trezească la realitate şi să se ridice împotriva globalismului. Noi, fondatorii Partidului ROEXIT, ştim că poate fi reluată producția, agricultura şi exploatarea de resurse naturale pentru a ajunge la independență energetică. Singura şansă a României e să devină independentă şi neutră.

Alegerile din 2024 ar putea fi ultima şansă de a scăpa din ghearele celor care ne vor slabi, vânduți şi dependenți de importuri.

Odată ce partidul e înființat, vom începe imediat să le explicăm tuturor românilor că nu mai avem timp de pierdut şi că soarta țarii trebuie decisă de noi, nu de Ursula.” (von der Leyen, președinta Comisiei Europene n.r.)

Referitor la posibilitatea ca formațiunea Roexit să fie catalogată drept extremistă, Lup a declarat că ”Nu mai este loc de teamă. De peste 30 de ani, teama şi slăbiciunea ne-au adus în genunchi ca țară. Partidul ROEXIT este, fară dubii, naționalist şi radical. Oamenii nu mai au timp de jocuri şi de politicieni slabi, mincinoşi. Suntem ce suntem: o echipă determinată, tânără şi nevândută.”

”Structurile Uniunii Europene au folosit România de-a lungul timpului. Ne-au muls de forță de muncă ieftină şi au dat ordine să nu ne dezvoltăm economic în propria țară. De-a lungul timpului vom vorbi şi vom demasca toate ororiile UE. Credem că în final vom ieşi din această uniune politică care a fost impusă oamenilor”, a mai spus Smaranda Nicoleta Lup.