Justitie

Fosta angajată a Primăriei Cluj-Napoca, găsită cu 500.000 de EURO nejustificați, programată la AUDIERI la Curtea de Apel Cluj

Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Cluj în speța cu Pop Narcisa Elena, fosta angajată a Primăriei Cluj-Napoca, găsită cu o jumatate de milion în conturi, fără a justifica proveniența banilor. 

Potrivit legislației, la nivelul fiecărei curți de apel funcționează o Comisie de cercetare a averilor, formată din doi judecători și un procuror de la parchetul de pe lânga curtea respectivă. 

Procedura prevede ca persoana vizată să fie chemată la audieri în fața unei astfel de comisii, cerându-i-se să prezinte documente justificative pentru sumele semnalate de ANI. În cazul Narcisei Pop, audierea va avea loc pe 17 martie. 

Ce i se poate întâmpla? 

Comisia are trei variante: 

– să ateste faptul că suma este nejustificată și să trimită cauza spre judecare la Curtea de Apel Cluj;

– să constate că suma respectivă are documente de proveniență și să claseze cauza;

– să constate că există suspiciunea rezonabilă că Narcisa Pop ar fi comis o infracțiune și să se formuleze o sesizare către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj. 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat săptămâna trecută că Narcisa Elena Pop, fost inspector la Primăria Cluj-Napoca, nu poate justifica o avere de aproximativ 500.000 de euro prin veniturile realizate.
 
Conform unui comunicat al ANI, inspectorii de integritate au constatat existenţa unei diferenţe nejustificate de aproximativ 500.000 euro (constând în suma de 387.294 euro şi suma de 631.906 lei), între averea dobândită şi veniturile realizate de către Narcisa Elena Pop, fost inspector în Primăria Cluj-Napoca, în perioada 1 iulie 2007 – 31 decembrie 2016.
 
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Cluj, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de către Narcisa Elena Pop.
 
De asemenea, ANI a sesizat şi Agenţia Naţională de Administrare Fiscală cu privire la posibile indicii privind încălcarea legislaţiei fiscale în ceea ce priveşte vânzarea unui imobil la preţul de 27.800 euro, preţul încasat fiind de 39.400 euro.

 

Comisia de cercetare a averilor
Comisia de cercetare a averilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *