In vizor

Focar de infectie in spatiul dintre doua spitale clujene

Deseuri si mormane de frunze stau de-a valma in spatiul “impartit” de trei institutii clujene de prestigiu: doua spitale si o biblioteca. O bucata de teren este napadita de vegetatie si asteapta demararea unei constructii, iar cealalta este folosita pentru parcare si este locul prin care intra ambulantele, insa nimeni nu se simte dator sa intretina curatenia in zona.

Este vorba de locul prin care se intra in incinta Institutului Inimii “Niculae Stancioiu”, aleea fiind flancata de doua portiuni de teren neingrijite si intesate de gunoaie. In dreapta, mica gradina a fost inconjurata de gard, insa sticlele de plastic, pungile si hartiile mototolite care au fost aruncate peste gard de pe strada Clinicii se vad de departe.

Pe langa gunoaie si frunze, terenul este napadit si de tufisuri si plante agatatoare, ca intr-o adevarata jungla. Se mai zaresc gropi si bucati de beton trantite in iarba.

Nici de cealalta parte a aleii nu este mai curat. O bariera are agatat anuntul ca parcarea este interzisa pentru a asigura accesul ambulantelor Institutului Clinic de Urologie si Transplant Renal.

Una dintre acestea se afla parcata chiar acolo, intre masini scumpe, insa nici aici nimeni nu a dat cu grebla sau cu matura si nu a strans mizeriile “depozitate” parca de luni de zile pe jos.

Din strada se vede un strat gros de frunze si pe acoperisul anexei din apropiere si in jurul unei tevi de gaz.

Langa institute mai este inca o parcare, de cealalta parte a cladirii, rezervata pentru Spitalul Clinic Judetean cu un indicator care sta intr-o rana.

“O parte din teren este concesionat catre Biblioteca Centrala Universitara (BCU) “Lucian Blaga”, pentru o noua constructie. Mai este si un foisor dezafectat care nu apartine de biblioteca”, a precizat Kovacs Eszter, purtatoarea de cuvant a institutiei.

Reprezentantii celor doua institute medicale nu au putut fi contactati. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *