In vizor

Floreștiul va avea în sfârșit studiul de trafic mult promis de primarul Pivariu

La aproape un an de la preluarea mandatului de primar al comunei Florești, Bogdan Pivariu și-a făcut timp pentru realizarea acelui studiu de trafic menit să ofere soluții pentru traficul infernal de pe unele străzi din comună. 

Studiul va fi realizat de Universitatea Tehnică, iar contractul în valoare de 130.000 de lei a fost obținut prin încredințare directă. 

„Obiectul lucrării este reprezentat de propunerea și dezvoltarea unor măsuri de intervenție asupra unor rețele de străzi existente în localități urbane și rurale, în vederea îmbunătățirii condițiilor de desfășurare a traficului rutier. Măsurile propuse se dezvoltă în baza cercetării unor scenarii de intervenție simulate electronic, pornind de la analiza circulației existente și continuând cu prognoza evoluției circulației pentru o anumită perioadă de perspectivă, indicată de către Beneficiar. În situațiile în care parametri de trafic existenți sau estimați pentru viitor sunt caracteristici pentru condiții de circulație rutieră congestionată, prin lucrare se propun soluții inovatoare de optimizare a condițiilor de circulație, utilizând pe cât posibil rețeaua existentă și suprafețele de teren disponibile”, potrivit anunțului publicat pe SEAP. 

Bogdan Pivariu anunța în luna mai a acestui an că problemele de trafic din comună nu pot fi rezolvate peste noapte, iar soluția finală va fi tot centura metropolitană. 

„Traficul este o problemă, este una dinrte cele mai grave probleme în momentul de față. Soluții sunt. Trebuie să demarăm acest studiu de trafic cu pași repezi. Din păcate în perioada pandemiei și restricțiile de trafic, studiul nu ar fi fost eficient. Acum revenim la normal o să grăbim acest studiu de trafic pentru a corecta sau îmbunătăți traficul, dar lucrurile nu se vor schimba peste noapte. Avem nevoie de centura metropolitană, vitală pentru decongestionarea traficului. Trebuie să stăm așezat și să luăm decizii coerent. Suntem în discuții pentru a stabili exact ceea ce cerem, avem nevoie de soluții, eventual chiar și sensuri unice pentru decongestionarea anumitor zone și să rezolvăm intersecții care creează probleme. Nu se poate rezolva peste noapte, se rezolvă în timp, prin centura metropolitană”, a declarat Pivariu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *