Din oras

Fleacycle – grupul unde orice purice isi gaseste un stapan

„Nu exista gunoaie, doar lucruri folositoare aflate la locul nepotrivit”. Acesta este ideea pe care se bazeaza grupul de Facebook Fleacycle Online >> Schimb de purici<, dupa un concept de Klara Veer. Grupul numara peste 3.600 de membri si este locul unde te poti alege cu un pulovar in schimbul unui kilogram de banane sau cu un cantar de baie in schimbul unor conserve pentru pisici.

“Misiunea acestui proiect, inspirat dupa modelul Freecycle.org(R) este de a incuraja un nou mod de viata, mai altruist si mai atent la natura, in timp ce continuam sa comunicam si sa facem shopping. Un alt fel de shopping. Speram ca acest concept de relationare cu obiectele din jur va da naștere unei noi comunitati online, mai ales că majoritatea clujenilor cunosc deja conceptele reciclarii si sustenabilitatii.  Acest grup va ofera o solutie la indemana prin care lucrurile pe care nu le puteti folosi sau de care nu mai aveti nevoie, sa ajunga la cei care le doresc. E chiar atat de simplu!”, se arata in descrierea grupului.

Pagina este destinata schimburilor de tipul produse-produse, servicii – produse, servicii – servicii, iar donatiile sunt binevenite si incurajate.

“Stiu ca si voi iubiti ideea de a recicla si refolosi lucrurile, de a respecta natura si pe noi insine, implicit, iar Internetul este unealta cea mai folositoare si mai potrivita acestui proiect”, se mai arata in descrierea paginii.

Ultimele postari se refera la o oala bain-marie care se da contra unor mere “cat mai acre si cat mai adevarate”; un cantar electronic in schimbul a 5 conserve pentru pisici sau o camasa pentru un kilogram de portocale.

De asemenea se doneaza carti de specialitate de medicina sau beletristica, pesti de acvariu, haine sau un scaun-toaleta pentru persoane cu dizabilitati.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *