In vizor

Firmele de ”provincie” ale Clujului tac si fac: n-au marketingul celor din Cluj-Napoca, dar au profit bun

Scris de 1,587

La Turda, Dej sau Huedin nu se vorbeste despre branding, nu se fac strategii de social media si nici reclama la televizor nu au. In schimb, se face adesea performanta au specialisti, au piata si isi vad de treaba, asa incat cifra de afaceri a multor companii din judet se poate bate cu cea a firmelor din municipiul Cluj-Napoca.

Multe firme din judetul Cluj s-au nascut si au crescut in orasele mai mici si au ajuns la cifre de afaceri ametitoate. Altele lucreaza la fel de bine, insa au sediul central la Bucuresti si isi raporteaza datele acolo. Tetarom III gazduieste la Jucu in parcul industrial de acolo cateva dintre acestea. 

Firma producatoare de electrocasnice DeLonghi Romania a avut in 2013 o cifra de afaceri de 139.889.295 de lei. Numarul mediu de angajati pe 2013 a fost de 213. In luna mai a acestui an, oficialii de la Cluj au anuntat ca angajeaza inca 200 de oameni pentru linia de productie extinsa cu putin timp inainte. Tot in acest an, s-a mai construit aici o hala de 8.000 de metri patrati. 

Compania functioneaza in Romania din 2012, la putin timp de la inchiderea fabricii Nokia, preluand si o parte din fostii angajati ai acestia. Oficialii au anuntat investitii la Jucu de peste 30 de milioane de euro. 

De asemenea, Transcarpatica SA, producator de confectii metalice cu sediul la Cluj-Napoca, pe Bulevardul Muncii, are fabrica in parcul industrial de la Jucu. E raportat o cifra de afaceri 19.712.747 de lei. Firma s-a deschis din 2012, anuntand direct angajarea a 150 de persoane, de asemenea din randul somerilor de la Nokia. 

Imperial Develpoment SRL este un alt client al Tetarom III si a avut o cifra de afaceri de 4.009.881 lei. Este condusa de omul de afaceri clujean radu Vlas, care a anuntat inca de la deschidere, in 2012, ca vrea sa realizeze pe cele 12 hectare inchiriate un parc fotovoltaic. La inceputul lui 2013, a fost anuntata o investitie de 8 milioane de euro in acest obiectiv. 

Fujikura Automotive Cluj-Napoca a raportat o cifra de afaceri 217.835.980  pe anul trecut. Compania producatoare de fibra optica si de cablaje pentru industria auto din Japonia are fabrici in Cluj-Napoca, Dej si Campeni. In 2011, compania avea 2.760 de angajati  iar cifra de afaceri realizata in 2011 a fost de 159 de milioane de lei. 

Robert Bosch SRL a a avut anul trecut o cifra afaceri de 263.074.337 de lei. Si-a inceput activitatea la Jucu cu 325 de angajati in domeniul productiei si cercetarii in zona de comanda, semiconductori si senzori pentru industria auto. Investitia initiala a fost de 77 de milioane de euro. 

Karl Heinz Dietrich International Exped srl, firma de transport si ambalare cu sediul la Jucu a avut o cifra de de 75.489.893 de lei. Compania a investit intr-o prima etapa 5 milioane de euro , iar final investitia era anuntata la 12-15 milioane de euro. 

Holzart SRL din Apahida, producator de profile de lemn pentru rame de tablou a avut o cifra de afaceri de 134.262 de lei. 

Star Storage SA  a avut anul trecut o cifra afaceri de 77.545.080 de lei. Compania este furnizor de solutii pentru protectie si management al informatiilor si a anuntat pentru anul 2014 investitii de peste 7 milioane de euro.  

Producatorul de materiale de constructii Holcim SA, subsidiara a grupului Holcim SA, unul dintre cei mai importanti producatori de ciment, betoane si agregate din Romania opereaza si un terminal de ciment la Turda.  Compania a raportat pe 2013 o cifra afaceri de 893.261.834 de lei.

Agromec Gherla SA, o firma care se ocupa cu intretinerea si repararea autovehicolelor, a avut o cifra afaceri de 328.396 de lei. De asemenea, producatorul de utilaje SC Mecanica Huedin SA a avut o cifra de afaceri pe anul trecut de  5.674.485 de lei. 

De asemenea, firma Super Lactis SRL, producatoarea produselor din lapte de capra LaColline a primit diploma pentru situarea pe primul loc in Top Romania profIt 2014. Are 15 angajati si avut in 2013 o cifra de afaceri de 3.105.875 de lei. 

Foto: agromecgroup.ro, ziuadecj.realitatea.netULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Ia uite cum îi curta Partidul Comunist Chinez pe scuteciștii și uaseceriștii României…
 • Acum 5 hours General
  Untold, Eco Garden și administrația publică locală își bat joc de U Cluj, de suporteri și de oraș. Priviți pe ce ”orezărie” sunt chemați jucătorii clujeni să se bată cu cei de la Sepsi
 • Acum 7 hours Sanatate
  CLUJ: 2000 de cazuri depistate într-o săptămână. De ieri, până azi, încă aproape 400 de cazuri noi
 • Acum 8 hours In vizor
  Podului Locomotivei ”OSĂ” fie modernizat ”în curând”. Deocamdată, după 5 ani de la demararea proiectului, mai sunt de obținut câteva avize
 • Acum 9 hours PubliNews
  Muzică, film, teatru și bunătăți mediteraneene – surprizele din acest weekend în Iulius Parc
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Tarcea şi-a schimbat ochelarii de cal şi priveşte “frumosul” din Piaţa Unirii prin dalele lui Emil “OSĂ” Boc. Betonul e frumos, mai pui nişte vopsea şi e şi verde şi pistă pentru biciclete
 • Acum 9 hours Vocea ta
  Nici 10% din cele 190 de hectare de spațiu verde enunțate ca fiind în lucru de Boc nu vor fi gata în mandatul său curent, iar două treimi nu vor exista nici măcar la sfârșitul următorului său mandat, în 2028. Poate în al şaptelea!
 • Acum 10 hours In vizor
  Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, ne vorbeşte despre “natura sălbatică” din “Pădurea Clujenilor”. Şi ne zice, cu guriţa lui, că Emil “OSĂ” Boc este UN MINCINOS. Bravo, Tarcea, e bine să fii curajos!
 • Acum 11 hours Rautacisme
  Până la viitorul UNTOLD, „U” Cluj “OSĂ” revină pe Cluj Arena. Echipa “fanion” este tolerată la ea acasă
 • Acum 11 hours Editorial
  Cum v-am mai zis, România este doar ţara bugetarului fericit. Cu cât mai pila, relaţia sau cunoştinţa cuiva, cu atât mai fericit. Şi politicienii tot bugetari sunt, tot lucrători cu limba
 • Acum 13 hours Politica
  MITUIREA SALARIALĂ A BUGETARILOR CONTINUĂ: Guvernul majorează salariile pentru toți bugetarii cu diferența de un sfert până la grila din 2022. Ordonanța prin care creșteau cu până la 50% salariile unor bugetari a fost restrasă, din cauză că doar unii primeau bani în plus
 • Acum 14 hours In vizor
  DEȘI ”SAMSAREALA” CU LEGUME E VECHE, inspectorii ANPC abia acum iau la purecta ”certificatele de producător”. Mai bine mai târziu, decât niciodată ca până acum
 • Acum 16 hours In vizor
  RAFILA, în încecarea de a justifica milioanele de euro date pentru consultanță la vechiul loc de muncă (OMS), ne zice și cum face o deturnare de fonduri din PNRR: ”USR a lăsat în PNRR 50 de milioane de euro pentru asta (…) Noi am economisit, am alocat doar 42%, restul îi putem cheltui în alte activități”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE