In vizor

FELICITĂRI PENTRU MIZERIA DE COŞMAR ÎN CARE GĂTEAŢI: Doner Kebab, Rosa, Mama Manu și restaurantul Indigo. Felicitări inspectorilor Comisariatulului Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest pentru acţiune!

Acum două zile, ÎN EXCLUSIVITATE, Ziar de Cluj dădea ştire că „Șaormeriile Doner, Rosa și Mama Manu, călcate de ANPC și ÎNCHISE pentru jeg și tone de nereguli”. Acum suntem în măsură să vă prezentăm şi nişte poze de coşmar. Poftă bună!

Conform comunicării inspectorilor: „În perioada 17-18 ianuarie, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor Regiunea Nord-Vest (CRPC RNV) Cluj prin CJPC Cluj, sub coordonarea vicepreședintelui ANPC,  Sebastian Hotca, au desfășurat o acțiune de control la operatori economici care prestatori de servicii de alimentație publică din municipiul Cluj Napoca (restaurante, fast food și catering).

Potrivit Protecției Consumatorilor, operatorii economici sancționați au fost: SC Jasmin Construct SRL (Doner Kebab), SC Homs Food SRL (Franciza Mama Manu), SC Rosa Food Art SRL (Rosa), SC Sattva SRL (Tokio), SC Indigo Expres SRL (Indigo) și SC Ilmiglior Restorante SRL- firmă de catering la care s-a extins controlul ca urmare a identificării acesteia, ca furnizor de produse alimentare la un centru de vârstnici.

Ca urmare a neregulilor constatate, comisarii CJPC Cluj au aplicat mai multe sancțiuni:

 

  • 12 amenzi contravenționale în cuantum de 260.000 lei
  • 3 avertismente
  • oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme în valoare de circa 5.500 de lei
  • oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor la 4 operatori economici
  • închiderea unității pentru o perioada de 6 luni, în cazul unui operator economic pentru abateri repetate.

„Abaterile identificate de echipele de control au fost: folosirea unor vitrine frigorifice și agregate de frig neigienizate și deteriorate, cu praf în exces și rugină, cu capacul desprins din balamale, neputând asigura închiderea ermetică, cu chederele pline cu mucegai, modificarea stării termice a produselor, folosirea, ca materii prime, a unor produse și preparate cu data limită de consum depășită sau fără elemente de identificare –caracterizare, depozitarea produselor direct pe paviment sau pe ambalaje din plastic care prezentau mucegai, utilizarea unor mijloace de tranport neautorizate, folosirea unor coșuri de reziduuri fara capace, în zona de preparare”, transmite instituția.