Sport

Fed Cup dă un nou „forehand” echipei U-BT Cluj. Ardelenii ar putea juca primele meciuri din play-off în Sala „Horia Demian”

Cel mai important eveniment sportiv al anului la Cluj, venirea echipei de Fed Cup în Sala Polivalentă, se va repeta în luna aprilie. După România-Cehia, acum se va disputa meciul România-Germania, iar din nou echipa fanion în sporturile de sală clujene, U-Banca Transilvania, va fi „exilată” în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Elevii lui Marcel Ţenter vor începe cursa adevărată pentru câştigarea campionatului în sala în care fanii s-au înghesuit să-şi ia bilet la ultimele meciurile ale clujenilor, U-BT fiind nevoită să joace acolo, aproape sigur, primele două partide din play-off.

Potrivit programului Federaţiei Române de Baschet, jocurile din cea mai importantă parte a campionatului vor debuta în 17 şi 19 aprilie, meciul de Fed Cup având loc în 16 şi 17 aprilie. U-BT va juca în deplasare primele două partide doar dacă va termina mai jos de locul patru în clasament, însă acest „obiectiv” iese complet din calculele lui Marcel Ţenter. Reprezentanţii Sălii Polivalente sunt convinşi, însă, că nu vor exista neînţelegeri cu oficialii echipei de baschet, chiar dacă va fi a doua oară în acest an când U-BT este nevoită să se mute în Sala „Horia Demian”.

„De la început s-a stabilit, încă de la construcţia sălii, că echipele locale au prioritate, dar atunci când vine echipa naţională ea are prioritate, indiferent de sport. Nu cred că cei de la baschet nu vor înţelege, sunt oameni cerebrali şi îşi dau seama de importanţa acestui eveniment, pentru că au văzut ce a însemnat Fed Cup-ul din această lună”, a declarat directorul Sălii Polivalente, Ionuţ Rusu, pentru CJSport.ro.

Până la play-off, însă, atenţia baschetbaliştilor clujeni va merge către faza a doua a campionatului, una pe care Jucan şi colegii săi o vor termina cu două derby-uri consecutive în deplasare, la Mureş şi Oradea, programate la începutul lunii aprilie. Foarte probabil, atunci va fi decis locul pe care clujenii îl vor ocupa în clasament înainte de play-off, U-BT urmând să înceapă lupta în acest minicampionat duminică, pe terenul celor de la SCMU Craiova.

„Nu suntem mulțumiți decât cu locul 1, întotdeauna am fost așa și pentru asta am luptat și vom lupta în continuare!”, a sintetizat Marcel Ţenter obiectivul echipei sale în acest sezon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *