In vizor

Fabrica de încălţăminte Clujana își va muta fabrica. Forul județean cumpără patrimoniul societății, aflată în insolvență

Patrimoniul fabricii de încălțăminte Clujana, aflată în insolvență, va fi preluat de Consiliul Județean Cluj. După ce această procedură se va încheia, sediul fabricii se va muta în Tetarom I. Nu a fost anunțat însă niciun termen referitor la mutarea utilajelor și a angajaților în casă nouă.  

Un evaluator independent, angajat de comitetul creditorilor, a realizat o estimare a valorii patrimoniului fabricii de încălțăminte, care se ridică la suma de aproximativ 20 milioane lei. 

„Vorbim de clădirea principală în care funcționează fabrica, respectiv halele și clădirea administrativă din fața acestora plus fosta centrală termică care este de fapt un teren cu mai multe CF-uri pentru un teren oarecum compact și o ruină pe acel teren”, a declarat Florin Gliga, directorul Clujana.  

Halele, care sunt pe trei nivele și terenul au o suprafață totală de aproximativ 6.500 mp. Odată cumpărat de către forul județean acest patrimoniu, se vor stinge toate problemele financiare ale fabricii. După această etapă, Clujana ar urma să se mute în sediu nou, în Tetarom I, unde sunt probleme legate de alunecările de teren.

„Acolo avem o întârziere la recepționarea halelor pentru că știți prea bine că tot noi am aprobat lucrări suplimentare la stabilizarea versantului. Pentru că nu au fost finalizate încă, nu se poate face recepția halelor și ca atare nu le putem preda către Tetarom. Lucrăile merg bine la acei piloți și sperăm după ce vom termina lucrările, să predăm halele către Tetarom și apoi să se mute Clujana”, a afirmat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.  

Clujana a intrat în insolvență în ianuarie 2018, în urma unei decizii luate de Tribunalul Specializat Cluj. Activitatea la Clujana a continuat ca urmare a contractelor existente. La acea dată, Clujana avea o datorie de 15 milioane lei către ANAF. Producătorul de încălţăminte Clujana are 378 de angajaţi, societatea fiind deţinută de Consiliul Judeţean Cluj, care are peste 93% din acţiunile societăţii, restul aparţinând unei asociaţii a angajaţilor şi SIF Oltenia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *