In vizor

Fabrica de încălțăminte Clujana, fără plan de reorganizare, la șase luni de la intrarea în insolvență. Care este situația datoriilor istorice

Fabrica de încălțăminte Clujana nu are niciun plan de reorganizare, la mai bine de jumătate de an de la intrarea în insolvență. Nu au fost achitate nici acum datoriile de aproximativ 15 milioane lei către ANAF. În lipsa unui plan de reorganizare, conducerea societății mizează deocamdată pe creșterea producției.

Situația financiară a fabricii de încălțăminte Clujana a fost prezentată la ultima ședință de Consiliu Județean. Florin Gliga, directorul societății a dat cu stângul în dreptul când a fost întrebat de consilieri care este planul de redresare a situației societății. A recunoscut că nu există niciun plan de reorganizare, deși Clujana și-a declarat insolvența în luna ianuarie a acestui an.

“Situația în 2017 este reflectată acolo așa cum este ea, în sensul că fabrica timp de aproape 7 luni a fost blocată total de ANAF, am funcționat în limitele de avarie, iar în final a trebuit să cerem protecția legală pe Legea 85. În urma deblocării situației de către ANAF am încercat încet încet, având capacitatea de producție acoperită, și capacitatea de producție pornită din februarie am reușit să ajungem pe o situație de echilibru pe operațional în momentul de față și să acoperim deficitele pe care le-am avut la începutul anului. Asta e ce am reușit în 5 luni după deblocare. În continuare, sperăm să creștem producția sau cel puțin valoarea adăugată. Asta este tema noastră până la elaborarea planului de reorganizare”, a declarat Florin Gliga.

Directorul Clujana a precizat că datoriile către ANAF sunt de aproximativ 15 milioane lei și urmează să fie plătite din veniturile curente.

Clujana a intrat în insolvență în ianuarie 2018, în urma unei decizii luate de Tribunalul Specializat Cluj. Activitatea la Clujana a continuat ca urmare a contractelor existente.

Producătorul de încălţăminte Clujana SA are 378 de angajaţi, societatea fiind deţinută de Consiliul Judeţean Cluj, care are peste 93% din acţiunile societăţii, restul aparţinând unei asociaţii a angajaţilor şi SIF Oltenia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *