In vizor

EXCLUSIV Iuoras: "Nu e adevarat ce sustin procurorii DNA"

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoras, a dorit sa faca, in exclusivitate pentru Ziar de Cluj, cateva precizari legate de acuzatiile pe care procurorii DNA i le aduc si care spun ca ar fi livrat infomatii catre Horea Uioreanu, provenite de la un fost subofiter SRI.

„O sa fac cateva precizari, dar numai declaratii care imi permit, in acest moment, sa nu influentez cercetarea. Si eu sunt avocat, dar m-am consultat cu alti avocati si nu cred ca este infractiune ceea ce acuza procurorii DNA. Eu nu spun ca e adevarat ce sustin procurorii DNA si nici ca i-as fi dat informatii lui horea uioreanu. Chiar si daca ar fi adevarat acest fapt, nu poate constitui o infractiune pentru ca, in calitate de persoana privata, nu am nicio restrictie in a nu vorbi in ceea ce aud din diverse surse din oras. Urmeaza sa probez in instanta ca sunt nevinovat si ca, oricum, acest lucru nu constituie o infractiune. In fine, ultima precizare este ca demisia mea a fost un gest pe care eu l-am anuntat cu foarte multa vreme in urma, la nivelul prietenilor si colaboratorilor mei”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.Fostul subprefect Mihnea Iuoras este cercetat pentru complicitate la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, savarsita in forma continuata.

In acelasi dosar este cercetat si presedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, fostul subofiter din cadrul SRI Cluj, Elena Albu si mama ei, numita Silvia Balaj.

In ordonantele de punere in miscare a actiunii penale procurorii militari din cadrul DNA au retinut ca inculpatea Elena Albu a folosit si a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informatii ce nu erau destinate publicitatii.
Aceste informatii, al caror obiect erau actiuni de supraveghere operativa ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obtinute cu prilejul indeplinirii atributiilor sale de serviciu.
Scopul urmarit de catre inculpata prin divulgarea acestor informatii a fost obtinerea transferului in cadrul Serviciului de Informatii Externe, cu mijlocirea directa a presedintelui Consiliului Judetean Cluj.
Aceste actiuni au fost savarsite cu intentie, in mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale Silvia Balaj sau a subprefectului judetului Cluj, Mihnea Iuoras, la instigarea presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, arata procurorii DNA.

 
 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *