In vizor

EXCLUSIV Iuoras: "Nu e adevarat ce sustin procurorii DNA"

Scris de 1,316

Fostul subprefect al Clujului, Mihnea Iuoras, a dorit sa faca, in exclusivitate pentru Ziar de Cluj, cateva precizari legate de acuzatiile pe care procurorii DNA i le aduc si care spun ca ar fi livrat infomatii catre Horea Uioreanu, provenite de la un fost subofiter SRI.

“O sa fac cateva precizari, dar numai declaratii care imi permit, in acest moment, sa nu influentez cercetarea. Si eu sunt avocat, dar m-am consultat cu alti avocati si nu cred ca este infractiune ceea ce acuza procurorii DNA. Eu nu spun ca e adevarat ce sustin procurorii DNA si nici ca i-as fi dat informatii lui horea uioreanu. Chiar si daca ar fi adevarat acest fapt, nu poate constitui o infractiune pentru ca, in calitate de persoana privata, nu am nicio restrictie in a nu vorbi in ceea ce aud din diverse surse din oras. Urmeaza sa probez in instanta ca sunt nevinovat si ca, oricum, acest lucru nu constituie o infractiune. In fine, ultima precizare este ca demisia mea a fost un gest pe care eu l-am anuntat cu foarte multa vreme in urma, la nivelul prietenilor si colaboratorilor mei”, a declarat acesta pentru Ziar de Cluj.Fostul subprefect Mihnea Iuoras este cercetat pentru complicitate la savarsirea infractiunii de folosire in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, savarsita in forma continuata.

In acelasi dosar este cercetat si presedintele suspendat al CJ Cluj, Horea Uioreanu, fostul subofiter din cadrul SRI Cluj, Elena Albu si mama ei, numita Silvia Balaj.

In ordonantele de punere in miscare a actiunii penale procurorii militari din cadrul DNA au retinut ca inculpatea Elena Albu a folosit si a permis inculpatului Horea Uioreanu accesul la informatii ce nu erau destinate publicitatii.
Aceste informatii, al caror obiect erau actiuni de supraveghere operativa ce-l vizau pe acesta sau alte persoane, erau obtinute cu prilejul indeplinirii atributiilor sale de serviciu.
Scopul urmarit de catre inculpata prin divulgarea acestor informatii a fost obtinerea transferului in cadrul Serviciului de Informatii Externe, cu mijlocirea directa a presedintelui Consiliului Judetean Cluj.
Aceste actiuni au fost savarsite cu intentie, in mod repetat, prin acte materiale distincte, direct sau prin intermediul mamei sale Silvia Balaj sau a subprefectului judetului Cluj, Mihnea Iuoras, la instigarea presedintelui Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, arata procurorii DNA.

 
 
 


ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  Însuși El, Excelența Sa, Emil Boc, în Marea Înțelepciunea Sa s-a gândit că e frumos să se apuce de modernizări și să pună la pământ statuia lui Iuliu Maniu, fix cu câteva zile înainte de comemorarea a 70 de ani de la moartea sa în închisoarea de la Sighet
 • Acum 10 hours PORTRET
  DACĂ ȘI NEA’ CEAȘCĂ TĂIA ACCESUL GRATUIT LA ÎNVĂȚĂMÂNT (care e înscris și acum în Constituție), mai ajungea Dîncu din Runcu Salvei să se joace de-a politicianul? Vicepreședintele PSD susține privatizarea învățământului preuniversitar
 • Acum 10 hours Din oras
  Cu lucrările nerecepționate, dar trecut ca reușită a măreței administrații ”Bociene”, Parcul Tineretului – Pădurea Clujenilor, intră în renovare
 • Acum 15 hours Din oras
  Viral pe Tik Tok: O cămilă paște-n Cluj
 • Acum 15 hours Din oras
  URMEAZĂ STAȚIA OSĂ METROUL, PRELUNGIREA LICITAȚIEI cu încă o lună
 • Acum 16 hours In vizor
  NOROI ARENA. Jucătorii Rapidului: ”Un teren jalnic. Aveam noroi până la genunchi”. ”U” Cluj, o remiză jalnică
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  ”Strâmtoratul” buget al Clujului își permite aruncarea banilor pe apa Someșului navigabil
 • Acum 1 day Editorial
  Prostoii visează la anticipate. Din 1991 aud cuvântul acesta, dar n-am participat decât la ”anticipăpate”. Care ar fi șansele?
 • Acum 1 day Din oras
  BRAVO, EMIL BOC, PARTIDUL COMUNIST ROMÂN ÎȚI MULȚUMEȘTE: Statuia lui Maniu, dată jos cu excavatorul. Finanţatorul statuii, academicianul Emil Borzo: ”Sunt şocat”
 • Acum 1 day Straineze
  SLUGA MOSKOVEI, Viktor Orban, preia retorica Rusiei: ”Dacă trimiți arme Ucrainei, (…) indiferent ce spui, ești în război”
 • Acum 2 days General
  10 ani cu Ziar de Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ciolacu anunță politica fiscală a PSD: Companiile mari să plătească la fel ca și micile companii un impozit de cel puțin 1% din cifra de afaceri. Impozitul pe dividende e prea mic față de Germania
 • Acum 2 days Din oras
  “Încă o mizerie marca prof. Ștefan Florian” – un neurochirurg din generatia noua il face praf pe “vedeta” Spitalului Transilvania, detinuta de Abu Arif Khaled. Florian, ratatul moral al medicinei clujene
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE