Politica

EXCLUSIV: Consilierul judetean Rares Rusu urmeaza sa semneze intr-o ora adeziunea la PMP, dupa ce in urma cu cateva minute si-a prezentat demisia din ACL

Potrivit unor surse credibile, in jurul orei 13, Rares Rusu a iesit din biroul primarului Emil Boc, careia i-a prezentat intentiile sale. Un lucru inedit este faptul ca in timp ce Rares Rusu iesea de la primar, senatorul Alin Tise tocmai se pregatea sa intre.

Vestea ca Rares Rusu pleaca la PMP l-a nervat foarte tare pe Daniel Buda. In ultima vreme Rares Rusu s-a simtit izolat in PDL de catre gruparea Tise, dar nu a dorit sa faca niciun gest pana la anuntarea fuziunii de catre Tribunalul Bucuresti, prin care s-a statuat disparitia definitiva a PDL.

UPDATE: Consilierul si-a explicat gestul pe pagina sa de Facebook:

„Cu incepere de azi, 09.10.2014, nu mai sunt membru al unui partid radiat prin hotarare de tribunal si mi-am depus adeziunea pentru a fi membru al Partidului Miscarea Populara. De cand am intrat in politica, acum mai bine de 15 ani, am fost membru al un singur partid: Partidul Democrat (devenit in 2005 si Liberal). Am avut si mai am doi mentori politici: Emil Boc si Traian Basescu. Impartasesc valorile lor despre politica si viziunea lor despre Romania in spatiul european. Am crescut ca om politic impartasind aceste valori, nu ma dezic de ele.Pentru Traian Basescu, Constitutia nu a fost niciodata un impediment, ci cartea pe care a mizat – motiv pentru care nu a putut sa-si impuna agenda. El avea legitimitate, nu si sustinere. Abia din 2009 a avut sustinerea totala a unui prim ministru loial si onest, si de abia din 2009 presedintele si-a putut vedea aplicate multe dintre promisiunile facute in campanie. Traian Basescu s-a napustit spre capatul tunelului tranzitiei, iar Emil Boc l-a urmat, cu 13 asumari de raspundere si multe legi adoptate ordinar, in incercarea de a iesi din tunel pana nu vin agerile din 2012 – cu pericolul altei majoritati asumat ca Sabia lui Damocles de-asupra capului. Ideea era sa se atinga niste etape intermediare ale reformei considerate ireversibile, pentru ca apoi, chiar daca se schimba majoritatea, acestea sa nu mai poata fi anulate. A fost singura solutie – si se vede dupa cati puscariabili isi implinesc destinul zilele acestea.Este motivul pentru care am decis sa continui ca om politic in proiectul presedintelui Traian Basescu. Nu m-am dezis de domnia sa nici cu ocazia tentativei de lovitura de stat din vara anului 2012 la care au fost co-partasi actualii tovarasi de drum ai lui Vasile Blaga.Partidul Democrat Liberal a fost desfiintat de catre Vasile Blaga si dizolvat in PNL. Eu nu am votat pentru acest lucru, altii au considerat ca pot sa faca acest gest si in numele meu. Pozitia mea de dezaprobare a fost mereu publica. Motiv pentru care am asteptat sa-mi dispara prin hotarare de tribunal partidul pentru a lua aceasta decizie. De aceea nu ma voi considera niciodata traseist.Am constatat pe propria piele ca oamenii politici traiesc parca intr-un fel de captivitate a sistemului care-i propulseaza. Nu exista decat doua variante: accepta regulile jocului, sau refuza de la inceput. Asta poate explica si de ce majoritatea politicienilor sunt lipsiti de credibilitate mai ales la final de mandat. Din cauza prea multor minciuni spuse pe post de adevar. Din cauza discrepantelor majore dintre ceea ce se declara in timpul campaniilor electorale si ceea ce se aplica odata ce sunt pusi sacii in caruta. Nu doresc sa fiu partas la o minciuna!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *