Din oras

Eugen Veres, administratorul Salprest, a pierdut procesul cu Garda de Mediu

Administratorul Salprest, Eugen Veres, a pierdut procesul cu Garda de Mediu, care i-a dat o amenda de 30.000 de lei pentru depozitarea ilegala a gunoaielor de la Pata Rat. Intre timp, Veres a obtinut autorizatie de functionare provizorie si spune ca nu are nicio emotie privind recursul de la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Veres, cel care administreaza rampa temporara de gunoi de la Pata Rat, a fost amendat de Garda de Mediu cu 30.000 de lei in 29 octombrie 2012. Motivul: angajatii Salprest Rampa au depozitat deseurile clujenilor pe vechea rampa, care trebuia inchisa de doi ani. Veres a atacat procesul verbal de amenda, insa Curtea de Apel Cluj a respins reclamatia, cum informeaza Ora de Cluj.

Sentinta poate fi atacata, insa, cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Veres a declarat pentru Ziar de Cluj ca, intre timp, a obtinut autorizatie temporara de functionare pentru un teren de 2.000 de metri patrati, aflat in imediata vecinatate a vechii rampe. Solicitarea a fost inaintata de Veres in aprilie 2013.
Atunci, prefectul Gheorghe Vuscan a intermediat o intalnire intre toate institutiile responsabile de gestionarea deseuror din judet. Veres a cerut autorizarea temporara a gropii de gunoi, ca solutie pentru depozitarea gunoaielor clujenilor.

„Am obtinut aceasta autorizare de la Agentia de Mediu, nu am nicio emotie pentru aceasta amenda”, a declarat Veres pentru Ziar de Cluj.

Problema gestionarii gunoaielor este una istorica la Cluj, iar pana acum Consiliul Judetean si Primaria nu au gasit solutii comune. Pana la deschiderea rampei ecologice, construita de CJ Cluj din fonduri europene si care va functiona cel mai devreme la inceputul lui 2014, gunoaiele clujenilor nu pot fi duse decat la vechea rampa, care trebuia inchisa de doi ani.

Mai mult, Veres a declarat, cu ocazia intalnirii din aprilie, ca terenul de 2.000 de metri patrati autorizat de Agentia de
Mediu nu are capacitatea necesara de a fi depozitate toate deseurile judetului pana la finalizarea rampei ecologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *